DSÖ'den Türkiye açıklaması: Artış devam ediyor!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, Avrupa'da İtalya ve İspanya dahil olmak üzere bazı ülkelerde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hafiflediğini ancak İngiltere ve Türkiye'de artışın sürdüğünü kaydetti.

DÜNYA 14.04.2020, 14:42 14.04.2020, 15:16
DSÖ'den Türkiye açıklaması: Artış devam ediyor!

DSÖ Sözcüsü Harris, video konferans şeklinde düzenlenen basın toplantısında, Covid-19'un tüm dünyaya yayıldığına işaret ederek, dünyanın aşı bulunması için 12 ay veya daha uzun süre beklemesi gerektiğini söyledi.

"Henüz zirveyi görmedik"

Salgının Avrupa'da zirve yapıp yapmadığına ilişkin sorusunu ise Harris, "Salgının dünya genelinde görünümüne bakıldığında, vakaların yüzde 90'ı Avrupa ve ABD'den geliyor. Dolayısıyla kesinlikle henüz zirveyi görmüyoruz." şeklinde cevapladı.

Harris, Avrupa'da İtalya ve İspanya dahil olmak üzere bazı ülkelerde salgının hafiflediğini ancak İngiltere ve Türkiye'de artışın sürdüğünü kaydetti.

"Kılavuza uyulması gerekiyor"

Bazı Avrupa ülkelerinde kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik hamleler hakkında konuşan Harris, bu konuda DSÖ tarafından bugün veya yarın yayımlanacak kılavuza uyulması gerektiğini söyledi.

Harris, kısıtlamaların kaldırılmasından önce iş yerleri ve okulların salgından korunması ve kalabalık mekanlardaki sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 aşısı için minimum 12-18 ay beklenmesi gerekeceğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)