'Dorian' ilerliyor! Acil durum ilan edildi

Dorian Kasırgası, Karayip Denizi üzerinde şiddetlenerek ilerlemeye devam ediyor. Kasırga sebebiyle birçok eyalette acil durum ilan edildi.

DÜNYA 30.08.2019, 12:03 30.08.2019, 12:16
'Dorian' ilerliyor! Acil durum ilan edildi

ABD'nin doğu yakası Dorian Kasırgası'na hazırlanıyor.

Porto Riko'yu teğet geçen kasırganın yarın Florida ya da Georgia eyaletlerine ulaşması bekleniyor. Eyaletlerde Dorian nedeniyle acil durum ilan edildiği de açıklandı.

Yiyecekleri stokladılar

Bölge halkı, alışveriş merkezlerine yiyecek stokları yaptı.

Birçok mağazada rafların tamamen boşaldığı görüldü.

178 kilometre hızla ilerlemesi bekleniyor

5 kategorili Saffir Simpson ölçeğine göre kasırganın 4. kategoriye çıkması bekleniyor.

Dorian'ın bölgelere 178 kilometre hızla ilerlemesi bekleniyor.

Trump ziyaretini erteledi

ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletini vurması beklenen Dorian kasırgası nedeniyle Polonya ziyaretini iptal ettiğini ve kendisinin yerine yardımcısı Mike Pence'in bu ülkeye gideceğini açıkladı.

ABD Başkanı Trump söz konusu kararını, ABD Uzay Komutanlığının kuruluşu nedeniyle Beyaz Saray'ın bahçesinde düzenlenen basın toplantısında dile getirdi.

Trump, "Dorian kasırgasıyla ilgili hazırlık ve çalışmaları yakından takip edebilmek için burada kalmamın daha iyi olacağına karar verdim. Benim yerime (Polonya'ya) Başkan Yardımcısı Mike Pence gidecek." ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüştüğünü ve yakın bir gelecekte bu ülkeye bir ziyaret planlaması yapacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)