Devlet yönetimini kardeşine bıraktı!

2020 yılı içinde sağlık sorunlarıyla dünya gündemine gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un komada olduğu ve rahatsızlanmadan önce iktidarı kardeşine devrettiği ileri sürülüyor.

DÜNYA 24.08.2020, 08:53
Devlet yönetimini kardeşine bıraktı!

Uzun süre halkın karşısına çıkmamasının da rahatsızlıkları bulunduğu iddialarını güçlendirdiği Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, iyi olduğunu göstermek için kısa görüntü verdikten sonra yine kayıplara karıştı.

Güney Kore medyasına konuşan eski danışman Chang Song-min, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un komada olduğunu ancak henüz yaşadığını belirterek, "Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, bu yıl çok az kameralar karşısına geçti. Sebebi sağlık durumu!" ifadelerini kullandı.

İkinci lider: De Facto!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un son dönemde siyaset sahnesinde yıldızı parlayan ve sürekli yükselen kız kardeşi Kim Yo Jong'un Kuzey Kore yönetiminde büyük varlık gösterdiğini belirten Chang Song-min, Kuzey Kore yönetimini Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong'un üstlendiğini ancak henüz net bir geçiş süreci yaşanmadığını ve resmiyet kazanmadığını kaydederek, "33 yaşındaki kız kardeşi Kim Yo Jong, Kuzey Kore'yi de facto ikinci lider olarak yönetiyor." dedi.

Kalp ameliyatı iddiası

Nisan ayında kalbini tutarak yere yığıldığı ileri sürülen Kim Jong-un'un kalp ameliyatı geçirdiği iddiaları da geniş olarak gündemi meşgul etmişti.

Kalp ameliyatı sonrası Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un uzun süre yoğun bakımda kaldığı belirtilmişti.

O dönem Kim Jong-un'un hayatını kaybettiği de iddia edilmiş hatta ABD Başkanı Donald Trump, Kim Jong-un'un hayatını kaybettiğini düşündürecek açıklamalarda bulunmuştu.

Donald Trump, "Kim Jong-un'un sağlığı konusunda bir fikrim var ama söyleyemem" ifadelerini kullanmıştı.

De Facto nedir?

"De facto" veya Türkçe telaffuzuyla "de fakto"; "gerçekte", "uygulamada", "fiilen", "fiilî" ya da "pratikte" anlamında kullanılan Latince bir ifade. "Hukukî olarak" ya da "kanuna göre" anlamına gelen "de jure" ile karşıt anlam olarak sık kullanılan bir ifade.

Yorumlar (0)