Çin, ABD'nin yaptığını yanına bırakmadı!

Çin'den ABD'ye misilleme! Çin, ABD'nin Çıngdu'da bulunan başkonsolosluğunun kapatılması talimatını verdi. Dün de ABD, Çin'in Houston'daki başkonsolosluğunu kapatmıştı.

DÜNYA 24.07.2020, 08:13 24.07.2020, 10:36
Çin, ABD'nin yaptığını yanına bırakmadı!

Çin hükümeti Amerika Birleşik Devletleri'ne, Çin'in güneybatısında yer alan Çıngdu şehrindeki Amerikan Başkonsolosluğunu kapatma talimatı verdi.

22 Temmuz'da Çin'in Amerika'nın Houston şehrindeki başkonsolosluğunun derhal boşaltılması ve kapatılması talimatının ardından Çin'den nisbi hamle geldi. Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Çıngdu'daki Amerikan Başkonsolosluğunun lisansının iptal edildiği ve kapatma talimatı verildiği bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin'in Ameirkan Başkonsolosluğunu kapatma kararını, "Amerika Birleşik Devletleri'nin mantıksız hamlesine karşı gerekli ve meşru bir cevap" olarak yorumladı.

Trump yönetimi 22 Temmuz'da, Teksas eyaletinin Houston şehrindeki Çin diplomatik misyonunun ivedilikle boşaltılması ve 72 saat içinde tamamen kapatılması talimatını vermişti.

Amerikan hükümeti, Çin'in Houston'daki başkonsolosluğunu kapatma kararına gerekçe olarak, Çin'in Teksas eyaletindeki başkonsolosluğunun "casusluk ve fikri mülkiyet hırsızlığı merkezi" haline gelmesini göstermişti.

Çin Başkonsolosluğu çalışanlarının metal variller içinde yakmak suretiyle bir şeyler imha ettiği ihbarı üzerine geçtiğimiz gün onlarca itfaiye ve polis ekibi Çin Başkonsolosluğu önüne gelmişti.

Yorumlar (0)