Cezayirli avukatlar gözaltındakiler için yürüdü!

Cezayirli Avukatlar Sendikasının çağrısı üzerine avukatlar, başkent Cezayir'de bulunan Sidi Muhammed Mahkemesi önünde toplanarak parlamento binasına yürüdü.

DÜNYA 24.10.2019, 17:29
Cezayirli avukatlar gözaltındakiler için yürüdü!

Cezayir'de halk hareketine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe katılmak için çeşitli kentlerden gelen avukatlar, yargı bağımsızlığının korunmasını ve gösterilerde gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Yürüyüş sırasında "Sivil devlet", "Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın", "Özgür ve demokratik Cezayir" sloganları atıldı.

Diğer yandan, petrol kuyusu faaliyetlerine yatırım yapan şirketlere vergi muafiyeti ve kolaylıklar sağlanmasını öngören akaryakıt yasa tasarısına karşı sloganlar da atıldı. 

Gösteriler devam ediyor    

Cezayir'de 20 yıl boyunca yönetimde olan Abdulaziz Buteflika, kitlesel gösteriler ve ordunun "uyarıları"nın ardından 2 Nisan günü istifa etmişti. 

Buteflika'nın çevresinde siyaset, bürokrasi, ordu ve iş dünyasından yolsuzluğa bulaşanların görevden uzaklaştırılmasını ve bu kişilerden yargı önünde hesap sorulmasını isteyenler, gösterilerine devam ediyor. 

Cezayir'de yeni cumhurbaşkanı seçiminin 12 Aralık günü yapılacağı öngörülüyor. 

Yorumlar (0)