Cammu Keşmir'de çatışma çıktı!

Güvenlik güçleri ve direnişçiler arasında ortaya çıkan çatışmalar sonucunda bir direnişçi hayatını kaybetti, bir asker ise yaralandı

DÜNYA 12.11.2019, 10:43
Cammu Keşmir'de çatışma çıktı!

Hint basınında yer alan haberlere göre, Ganderbal bölgesinde yürütülen operasyonda güvenlik güçleri ve direnişçiler arasında çatışma meydana geldi.

Bu çatışma sonucunda bir direnişçi ölürken bir asker ise yaralandı.

Ne olmuştu?

Hindistan, anayasanın uzun zamandır Cammu Keşmir'e yönelik ayrılacalık tanıyan 370'inci maddesini 5 Ağustos tarihinde iptal ederek bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmış ve eyaleti ikiye ayırmıştı. Cammu Keşmir, 31 Ekim'de resmi olarak merkeze bağlı Cammu Keşmir ve Ladakh "Birlik Toprağı" statüsünde iki bölgeye bölünmüştü.

Karardan sonra Hint güvenlik görevlileri, Cammu Keşmir'de halk üzerinde baskısını ve operasyonları artırmış, bölgede bulunan bütün yerel partilerin üyeleri ve yöneticileri gözaltına alınmıştı.

Hindistan'ın İngiltere'den bağımsızlığını elde ettiği 1947 tarihinden bu zamana kadar Cammu Keşmir, kendi yasalarını yapabilen imtiyazlı bir durumdaydı. Bu özel durumu, yabancıların bölgede mülk edinmesine ve bölgeye yabancıların yerleşmesine imkân sağlamayan vatandaşlık yasasını da bulunduruyordu.

Yorumlar (0)