O bölge resmen ikiye bölünecek!

Cammu Keşmir'in özel statüsü 5 Ağustos'ta Hindistan hükümeti tarafından kaldırılmıştı. Eyalet, yarın resmen ikiye bölünecek.

DÜNYA 30.10.2019, 20:23
O bölge resmen ikiye bölünecek!

Hint yerel basınındaki habere göre, Hindistan Halk Partisi (BJP) hükümetinin, 5 Ağustos'ta yasalaştırdığı Cammu Keşmir'in yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenleme ile eyalet, "Cammu Keşmir" ve "Ladakh Birlik Toprağı" olarak düzenlendi.

Hükümet, Girish Chandra Murmu'yu, Cammu Keşmir, Radha Krishna Mathur'u ise Ladakh Birlik Toprağı'nın ilk vali vekili olarak görevlendirdi.

Kasım ayının başından itibaren Delhi, Goa, Arunaçal Pradeş, Andaman ve Nikobar'da birlik topraklarındaki görev yapan uzman memurların Cammu Keşmir'e transfer edileceği kaydedildi.

Yeni düzenlemede neler var?

Yeni düzenlemede birlik toprağı olan Cammu Keşmir, sınırlı yetkilerle donatılan yasama organına sahip olurken, Ladakh'ta meclis bulunmayacak. Her iki birlik toprağı da direkt olarak merkeze bağlı olacak.

Hindistan Parlamentosunca kabul edilen tüm yasalar her iki birlik toprağında da geçerliliğini sürdürecek. Cammu Keşmir'in kendi anayasası ve bayrağı olmayacak.

Ülkenin herhangi bir yerinden gelen Hint vatandaşları, bölgede toprak satın alabilecek, devlet kadrolarında görev alabilecek, burs ve diğer devlet yardımlarından yararlanabilecek.

Yorumlar (0)