Boris Johnson'dan Brexit sözü!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, partisinin seçimi kazanması halinde Brexit'in 31 Ocak'ta gerçekleşeceği sözünü verdi.

DÜNYA 31.10.2019, 18:55
Boris Johnson'dan Brexit sözü!

Johnson, seçim kampanyası kapsamında yaptığı açıklamada, Brexit'in, bugün gerçekleşmesi gerekirken parlamentoda anlaşma sağlanamaması sebebiyle üç ay ertelenmek zorunda kaldığına değindi.

Parlamentonun Brexit'e izin vermek istemediğini, çok sayıda parlamenterin AB'den ayrılığa karşı olduğunu savunan Johnson, 12 Aralık'ta kazanmaları durumunda "fırına verilmeye hazır anlaşmayı" geçireceklerini belirtti.

"Bize oy verirseniz programımızı geçireceğiz"

Johnson, "Bize oy verirseniz programımızı geçireceğiz. Çünkü söylediğim gibi (anlaşma) fırına verilmeye hazır. Böylece gelecek yılın ocak ayında mutlak olarak (AB'den) ayrılabiliriz." diye konuştu.

İngiltere'de hükümet, parlamentonun Brexit konusunda anlaşamaması üzerine erken seçime gidilmesini istemişti. Ana muhalefetteki İşçi Partisinin de desteğiyle 12 Aralık'ta erken seçim yapılması kararı verilmişti.

29 Mart'ta yapılması gereken Brexit, önce 22 Mayıs, daha sonra da 31 Ekim'e ertelenmişti.

Boris Johnson, anlaşmasız ayrılığı önlemek için parlamentoda kabul edilen yasalar gereği AB'den yeni bir erteleme istemek zorunda kalmış ve Brüksel de Brexit'i 31 Ocak 2020'ye erteleme kararı almıştı.

Yorumlar (0)