BM: Mursi'nin ölümü devlet destekli olabilir!

BM Özel Raportörü Callamard ve BM Keyfi Gözaltı Üzerine Çalışma Grubu "Mursi'nin bu çileli şartlara maruz kaldıktan sonraki ölümü, devlet destekli keyfi bir cinayet olabilir." dedi.

DÜNYA 08.11.2019, 22:47
BM: Mursi'nin ölümü devlet destekli olabilir!

BM insan hakları uzmanları, "Mursi'nin bu çileli şartlara maruz kaldıktan sonraki ölümü, devlet destekli keyfi bir cinayet olabilir." ifadesini kullandı.

Mursi'nin 17 Haziran'da mahkeme salonunda yaşamını yitirmesinden aylar sonra, BM'den Mısır yönetimine yönelik sert tepki geldi.

"Dr. Mursi, acımasız koşullarda tutuldu"

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard ile BM Keyfi Gözaltı Üzerine Çalışma Grubu, yaptığı ortak yazılı açıklamada, "Dr. Mursi, özellikle Tora Cezaevi'nde beş yıl alıkonulduğu sırada, sadece acımasız olarak nitelendirilebilecek koşullarda tutuldu." denildi.

"Keyfi bir cinayet olabilir"

Mursi'nin ölümü devlet destekli keyfi bir cinayet olabileceğine işaret eden insan hakları uzmanları, ülkedeki cezaevi koşullarının binlerce daha fazla mahkumun sağlığını ve hayatını ciddi risk altında bıraktığı uyarısını yaptı.

Uzmanlar, raporda, "Mursi'nin bu çileli şartlara maruz kaldıktan sonraki ölümü, devlet destekli keyfi bir cinayet olabilir." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)