Bir soysuz koca ülkeyi karıştırdı!

Hintli vekilinin yeğeninin Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli paylaşımı Hindistan'ı karıştırdı. Çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 12.08.2020, 11:05 12.08.2020, 11:16
Bir soysuz koca ülkeyi karıştırdı!

Hindistan'da Karnataka eyaletinde bir milletvekilinin yeğeninin sosyal medyada Hazreti Muhammed'e hakaret etmesi üzerine on binlerce Müslüman sokaklara indi.

Muhalefetteki INC'nin (Hindistan Ulusal Kongresi) milletvekillerinden Srinivas Murthy'nin yeğeni P. Naveen, Facebook’ta Hazreti Muhammed'e hakaret içeren provokatif bir içerik kullandı.

Hazreti Muhammed'e hakaret dolu paylaşım sonrası Bangalore'de on binlerce Müslüman sokaklara dökülürken, binlercesi de INC Milletvekili Srinivas Murthy'nin evini kuşattı.

INC Milletvekili Srinivas Murthy'nin yeğeni P. Naveen'in gözaltına bile alınmamasına öfkelenen Müslümanlar, bir polis merkezine zarar verirdi ve aralarında çoğu polis aracı olmak üzere çok sayıda taşıtı yaktı.

Polis ise protestoculara ateş açarak 3'ünün hayatını kaybetmesine neden oldu.

Göz yaşartıcı gaz ve copla göstericilere müdahale eden polisin zaman zaman gerçek mermiye başvurması 3 göstericinin hayatını kaybetmesine ve onlarcasının yaralanmasına yol açtı. Göstericiler ise polis merkezi başta olmak üzere kendilerine engel olmak isteyen 60'a yakın polisi yaraladı.

Protestoların yoğun olarak yaşandığı DJ Halli ve KG Halli bölgelerinde durum kontrol altına alınamayınca sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Protesto gösterileri sonrası 110 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı uygulandı

On binlerce Müslüman'ın sokağa dökülmesinin ardından çıkan olaylar sonucu polis, Hz. Muhammed'e sosyal medya üzerinden hakaret eden P. Naveen'i gözaltına almak zorunda kaldı.

Diğer taraftan Müslüman büyükler, kanaat önderleri ve siyasiler Müslüman halka itidal çağrısı yaptı.

On binlerce kişi, Hazreti Muhammed ile ilgili hakaret dolu paylaşıma sosyal medyada sert tepki gösterdi.

Yorumlar (0)