Biden: Ülkeyi kapatırım, ekonomiyi durdururum!

Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, Covid-19 ile mücadele için gerekli görmesi durumunda ekonomik faaliyetleri gözünü kırpmadan durduracağını söyledi.

DÜNYA 22.08.2020, 12:59
Biden: Ülkeyi kapatırım, ekonomiyi durdururum!

Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokratların başkan adayı Joe Biden, başkan olması durumunda Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele için gerekirse ülke çapında ekonomik faaliyetleri bütünüyle durduracağını belirtti.

Politico'da yer alan haberde, Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın, ABC yayın kuruluşundan David Muir ile yaptığı söyleşi aktarıldı.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Amerika Birleşik Devletleri'nde yayılmasının önüne geçmek için ekonomik faaliyetlerin durdurulması da dâhil "ne gerekiyorsa" yapacağını vurgulayan Joe Biden, ülkeyi işler, ekonomiyi büyür ve insanları çalışır durumda tutmak için öncelikle koronavirüsün yenilmesi gerektiğini ifade ederek, "Ülkeyi kapatırım, bilim insanlarını dinlerim." dedi.

Trump ekonomik faaliyetlerin durdurulmasına karşı!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump, birçok eyalette koronavirüs (Covid-19) vaka ve can kayıpları tavan yapmasına rağmen faaliyetleri durdurma çağrılarını kesin dille reddetmiş, yeni bir kapanmanın, ekonomiye onarılamaz biçimde zarar vereceğini savunmuştu.

ABD Başkanı Donald John Trump, Fox News ile Haziran ayında yaptığı mülakatta, ülkeyi bir daha kapatmayacağını, bunu yapmak zorunda kalmayacaklarını vurgulamıştı.

Joe Biden resmen aday olmuştu

Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat Partililer tarafından sanal ortamda düzenlenen kurultayda Joe Biden, Demokratların resmen başkan adayı olmuş, iletilen adaylık teklifini önceki gün Joe Biden memleketinde düzenlediği programda kabul ettiğini ilan etmişti.

Trump da ilan edilecek

Cumhuriyetçi Parti de yine koronavirüs (Covid-19) pandemisinden ötürü kurultayını sanal ortamda gerçekleştirecek. Kurultayın son gününde Donald John Trump, 27 Ağustos'ta başkan adayı olarak resmen ilan edilecek.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 59. başkanlık seçimleri ise 3 Kasım 2020 Salı günü yapılacak.

Yorumlar (0)