Biden'dan Putin yorumu: Savaş suçlusu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "savaş suçlusu" olduğunu kaydeden ABD Başkanı Joe Biden, "Yeni yaptırımlar gelecek." dedi.

DÜNYA 04.04.2022, 18:17 04.04.2022, 18:27 Hakan Öksüz
Biden'dan Putin yorumu: Savaş suçlusu!

Hafta sonunu Dalaware'deki evinde geçiren ABD Başkanı Joe Biden, başkent Washington'a geri döndü. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşla ilgili sık sık konuşan Biden, yeni bir açıklamada bulundu. Washington'a döner dönmez gazetecilere demeç veren ABD Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaş suçu işlediğini belirtti.

"Ağır yaptırımların devamı gelecek"

Putin'in açıkça bir "savaş suçlusu" olduğunu kaydeden Joe Biden, bu konunun geçiştirilmemesi gerektiğini ifade etti. Putin'e karşı dava açılması gerektiğini kaydeden Biden, "Putin'e karşı yargılama istemek hakkımız. Buça'daki sivil katliamın üzerinden çok geçmedi. Ukrayna işgali ve sahadaki sivil katliamlar nedeniyle Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguluyoruz. Yaptırımların devamı gelecek." dedi.

Buça'daki katliam, dünyayı şoke etti!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, en çok da masum sivillerin canını yakıyor. Önceki günlerde Ukrayna başkenti Kiev yakınlarında bulunan yerleşim yeri Buça'dan gelen görüntüler, dünyayı şoke etmişti. Buça'dan çekilen Rus ordusu, arkasında onlarca cansız beden bırakmıştı. Elleri arkadan bağlanan bazı sivillerin, kafalarına ateş edilerek öldürüldüğü belirlenmişti. 28 bin nüfusa sahip ilçede onlarca sivilin vahşice öldürülmesi büyük tepki çekmişti.

Zelenskiy: "Bu, soykırımdan başka bir şey değil!"

Buça'da yaşanan vahşete ilişkin konuşan Ukrayna lideri Zelenskiy, bunun açık bir savaş suçu olduğunu belirtmişti. Zelenskiy, "Bu açıkça bir soykırım, daha ne denebilir ki? Bütün dünyanın bu soykırımı tanıması için uğraşacağız. Öldürülen kadın ve çocukların tecavüze uğradığını görüyoruz. Ayrıca işkence çekmişler. Müzakere masasından ve barıştan asla kaçmadık. Ancak Rusya'nın işlediği savaş suçları, müzakere yapılmasını güçleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)