Rusya’dan ‘yaptırım’ misillemesi: Bir devir kapanıyor mu?

Ukrayna’ya yönelik saldırıları sebebiyle özellikle Batı dünyası tarafından ciddi yaptırımlara maruz kalan Rusya’dan misilleme niteliğinde bir adım geldi. Buna göre Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) ortaklığını sonlandıracak ve iş birliğine devam etmeyecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.04.2022, 10:08
Rusya’dan ‘yaptırım’ misillemesi: Bir devir kapanıyor mu?

Önemli bir kararı hayata geçirme aşamasında olduklarını dile getiren Rusya Uzay Ajansı Roscosmos Başkanı Dmitry Rogozin, bundan böyle yörünge laboratuvarında geçmiş dönem ortakları ile iş birliğine gitmeyeceklerini aktardı. Avrupa Uzay Ajansı ve NASA’nın da içinde bulunduğu partnerleri ile artık ortaklık kurmak istemediklerini belirten Roscosmos Başkanı, bunun gerekli bir karar olduğunun da altını çizdi. 

Kremlin’e bir tarih programı iletilecek

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Başkan Rogozin, ellerinde bulunan plan ve projelerin tamamlanması adına da bir tarih programı belirleyerek Kremlin’e ileteceğini duyurdu. 



Elon Musk bu konuda adım atmıştı

ISS bünyesinde görev yapan birçok astronot an itibariyle Dünya’ya geri dönüşlerini Rus Soyuz uçuşlarında gerçekleştiriyor. Bu konuda adım atan Elon Musk, SpaceX Crew Dragon aracılığı ile astronot ekiplerini uzaydaki hedef istasyona taşımaya başladı. 2 yıl önce başlayan bu sevkiyat imkânı bugüne kadar 4 kez gerçekleştirildi.  

Yorumlar (0)