Azerbaycan'dan Biden'a 1915 tepkisi!

1915 olaylarından bahsederken "Ermeni soykırımı" ifadesini kullanan ABD Başkanı Joe Biden'a karşı çıkan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, "Söz konusu olayları tartışması gerekenler tarihçilerdir, siyasetçiler değil. Bu olayların siyasi baskı amaçlı kullanılmaya çalışılmasını kabul edemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 25.04.2022, 00:27 25.04.2022, 13:55 Hakan Öksüz
Azerbaycan'dan Biden'a 1915 tepkisi!

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarına dair yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamasında "Ermeni soykırımı" ifadesini kullanan Joe Biden, "Soykırıma ve nefretin ölümcül sonuçlarına karşı kararlı şekilde duruyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu. Biden'ın açıklamalarına Türkiye'den yoğun tepkiler yükselmişti.

"Bu tarihi bozmak ve gerçekliği tahrif etmektir"

Joe Biden'ın 1915 olaylarına dair yaptığı açıklamaya tepki gösterenlerden biri de Azerbaycan oldu. Biden'ın kullandığı ifadeleri eleştiren Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, "Bu tarihi bozmak ve gerçekliği tahrif etmektir. Söz konusu olayları tartışması gerekenler tarihçilerdir, siyasetçiler değil. Bu olayların siyasi baskı amaçlı kullanılmaya çalışılmasını kabul edemeyiz." yanıtını verdi.

"ABD Başkanı'nın açıklamaları çelişki yaratıyor"

Olayların üzerinden 100 yıldan fazla zaman geçtiğini bildiren Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye ile Ermenistan, ilişkilerini normalleştirmeye çalışıyor. Daha önce bu normalleşmeyi olumlu bulan ABD Başkanı'nın şimdiki açıklamaları çelişki yaratıyor." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)