Askerlikten kaçmasınlar diye ülke dışına çıkmaları kısıtlandı!

Ermenistan'da erkeklerin askerlik hizmetinden korkmaları nedeniyle yeni tedbirler alındı. Belirli yaş grubundaki erkeklerin, Ermenistan dışına çıkmaları kısıtlandı. 

DÜNYA 29.09.2020, 10:20
Askerlikten kaçmasınlar diye ülke dışına çıkmaları kısıtlandı!

Ermenistan, 27 Eylül günü Azerbaycan yerleşim birimlerine top, silah ve havanlarla saldırmıştı. Sivillerin şehit olmasına veya yaralanmasına neden olan saldırılar sonucunda Azerbaycan da karşı operasyon düzenlemişti. 

Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı) ile Ermenileri ciddi kayıplara uğratmıştı.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait tankları ve askerî teçhizatları imha etmiş, 550'den fazla Ermeni askerini de öldürdüğünü duyurmuştu. 

Ermenistan'ın hezimete uğramaya başlaması üzerine bazı ülkelerden "itidal" çağrıları gelmeye başlamıştı. 

Ermeni erkekler korkmaya başladı

Ermenistan ordusunun Azerbaycan karşısında kayıplara uğraması üzerine Ermeni erkekler, askerlik hizmetinden korkarak ülkeden ayrılmaya başladı.

Bunun önüne geçmek isteyen Ermenistan hükümeti ise çeşitli önlemler aldı. 

Ülke dışına çıkamayacaklar

Alınan bilgiye göre, Ermenistan'da genel seferberlik ilan edilmesi üzerine 18-55 yaş grubundaki Ermeni erkeklerin ülke dışına çıkmaları kısıtlandı. 

Genel seferberlik ilan edilmişti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yaşanan Dağlık Karabağ krizinin tırmanması üzerine genel seferberlik ilan edildiğini duyurmuştu.

Başbakan Paşinyan, seferberlik kapsamına giren herkesin askerlik şubelerine müracaat etmesi için çağrıda bulunmuştu.

Yorumlar (0)