Acil toplandı! Ermenistan'da seferberlik hazırlığı!

Sınır hattına yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonrası Azerbaycan'dan sert karşılık gören Ermenistan alarm durumuna geçti. Azerbaycan'ın misliyle karşılık verdikten sonra güçlü savunma ve saldırı hazırlığına girişmesi ve Türkiye'den gelen "Azerbaycan nasıl isterse o şekilde yanındayız" mesajı, Erivan yönetiminin seferberlik hazırlığı yapmasına yol açtı.

GÜNDEM 27.09.2020, 12:58
Acil toplandı! Ermenistan'da seferberlik hazırlığı!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın seferberlik emri vermeye hazırlandığı belirtildi. Kırmızı alarm durumuna geçen Ermenistan, acil koduyla askere alım yapılmasını gündemine aldı.

Seferberlik emri için kurmaylarını acil koduyla toplantıya çağıran Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hükümetin ayrıca bugün yine acil koduyla toplanacağını ve derhâl sıkıyönetim ilan edilmesini görüşeceklerini bildirdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bugün Güvenlik Konseyi toplantısı yapacaklarını ardından hükümet olarak sıkıyönetim ve kısmi seferberlik ilanını görüşeceklerini kaydetti.

Sözcüden pişkin açıklama!

Azerbaycan'ın sınır bütünlüğünü ve halkın güvenliğini sağlamak için karşı savunmaya geçmesini yorumlayan Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, tarihî bir pişkinliği ortaya koydu.

Azerbaycan ordusunun bu kadar kısa sürede karşılık vermesinin, aslında saldırı hazırlığı içinde olduğunu gösterdiğini ileri süren Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, "Temel bilgiya sahip her asker bilir ki, karşı saldırı operasyonu bu kadar kısa sürede yapılmaz. Bu hız, Bakü'nün eylem planladığını ve saldırı hazırlığında olduğunu ortaya koyuyor. Gerilim ile ilgili resmî açıklamadan dakikalar sonra Azerbaycan ve Türkiye medyası cepheden haber geçti. Bu hız, medya açısından da anormal bir hız. Medyanın bu hızı da Bakü'nün büyük bir provokasyon hazırlığı içinde olduğunu ve plan yaptığını gösteriyor." dedi.

Yorumlar (0)