Askerî birliğe saldırı: 10 ölü

Burkina Faso'nun Mali sınırındaki askeri müfrezeye silahlı saldırı düzenlendi. Gerçekleştirilen silahlı saldırıda, 5'i asker 10 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 05.11.2019, 08:29
Askerî birliğe saldırı: 10 ölü

Burkina Faso'nun kuzeyindeki Mali sınırında bulunan askerî müfrezeye yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası ilk belirlemelere göre 5'i asker 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Burkina Faso'nun yerel basınında yer alan haberlere göre, Burkina Faso'nun Oudalan vilayetinde, silahlı saldırı düzenleyen kişiler pikapla gelerek, bir askerî birliğe saldırı gerçekleştirdi.

Burkina Faso güvenlik kaynakları, gerçekleştirilen silahlı saldırıda ilk tespitlere göre 5 asker ve özel bir firmada çalışan 5 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Pikapla gelerek silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganların, büyük miktarda askerî mühimmatı da ateşe vererek bölgeden uzaklaştığı bilgisi paylaşıldı.

Saldırının dikkat çeken zamanlaması

Mali sınırında bulunan askerî müfrezeye düzenlenen silahlı saldırının, Burkina Faso'nun başkanlık yaptığı G5 Sahel Bakanları Olağanüstü Konseyi öncesinde yapılması dikkati çekti. G5 Sahel Bakanları Olağanüstü Konseyi toplantısına Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de katılıyor. 

Silahlı saldırının düzenlendiği bölge içinde bulunan Soum vilayetinin en büyük şehri Djibo'da dün sansasyonel bir saldırı düzenlenmiş, Djibo Belediye Başkanvekili Oumarou Dicko'nun aracına kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırıda Djibo Belediye Başkanvekili Oumarou Dicko ve beraberindeki 3 kişi hayatını kaybetmişti.

7 bölgede OHAL uygulaması devam ediyor

Terör örgütleri tarafından Burkina Faso'da gerçekleştirilen silahlı saldırılarda 4 yılda 500'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Daha önce Burkina Faso'nun kuzeyinde yoğunlaşan silahlı saldırılar, zaman içerisined Benin ve Togo sınırının bulunduğu doğu bölgelerine doğru kaydı.

1 Ocak'ta Burkina Faso'nun kuzeyi, Sahel bölgesi ile batı ve orta kesimlerinde, artan terör olayları sebebiyle OHAL (olağanüstü hal) ilan edilmişti.

Olağanüstü hal (OHAL) uygulaması, Burkina Faso'yu oluşturan 13 bölgenin 7'sinde uygulanmaya devam ediliyor.

Yorumlar (0)