Anketler nabız yokluyor: Biden düşüşte, 'Gölge Başkan' Harris yükselişte

ABD'deki kamuoyu yoklamalarında Başkan Joe Biden'ın onay oranlarında gerileme meydana gelirken, buna karşılık Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in yükselişe geçtiği görüldü.

DÜNYA 01.10.2021, 09:47 02.10.2021, 10:31
Anketler nabız yokluyor: Biden düşüşte, 'Gölge Başkan' Harris yükselişte

ABD'deki başkanlık seçimlerinin ardından, Cumhuriyetçi eski başkan Trump'a karşı seçimi kazanan Demokrat Joe Biden'ın yardımcısı olan Kamala Harris ile ilgili bazı öngörüler yapılmıştı.

Harris’in başkan olacağı iddiaları

Ortaya atılan iddialarda, Biden'ın ilerleyen yaşı sebebiyle 2024'e kadar başkanlık yapamayacağı ve onun yerine Harris'in başkan olacağı belirtiliyordu.

İç ve dış politikada yaşanan gelişmeler kapsamında, Biden'ın popülaritesinin kamuoyu nezdinde azaldığı ve yardımcısı Harris'in ise buna karşılık arttığı ortaya çıktı.

Biden’a 6 puan fark attı

En son Gallup tarafından gerçekleştirilen ankette, haziran ayından bu yana Biden, 13 puan kaybederek onay oranı yüzde 43’e kadar geriledi. Aynı ankette Harris’in onay oranının, Başkan Biden'a 6 puan fark atarak yüzde 49 olması dikkat çekti.

Afganistan ve göçmen politikaları çok eleştirildi

Özellikle ağustos ayında Afganistan'dan çıkma kararı ve ardından yaşananlar ile Meksika sınırında Haitili göçmenlere ilişkin muamele sebebiyle Biden, son dönemde sık sık eleştiriliyor.

Biraz daha arka planda olmayı tercih eden Kamala Harris ise Haitili göçmenlere ilişkin gösterilen muameleye yönelik sert eleştirileriyle gündeme geldi.

Yorumlar (0)