ABD’den Irak-Suriye hava saldırısına yönelik ilk açıklama

Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak-Suriye sınırındaki hava saldırısına dair Pentagon’dan açıklama geldi.

DÜNYA 28.06.2021, 10:02 29.06.2021, 09:34
ABD’den Irak-Suriye hava saldırısına yönelik ilk açıklama

Amerika Birleşik Devletleri askeri güçlerinin ülke başkanı Biden’ın verdiği talimatla Irak-Suriye sınır bölgesinde İran destekli milislerin kullandığı tesislere hava saldırısı yaptığı ifade edildi.

Irak-Suriye sınır hattındaki tesisler hedef alındı

Açıklama Pentagon tarafından yapıldı. Gece yarısı gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, “Irak’taki Amerika Birleşik Devletleri tesislerine ve personeline ilişkin İHA saldırıları yapan İran destekli milislerin Irak-Suriye sınır hattındaki tesisleri hedef alındı.” denildi.

“ABD personelini korumak için her zaman harekete geçileceği…”

Yapılan saldırının Amerika Birleşik Devletleri personelini korumak maksadıyla II. Madde yetkisi uyarınca gerçekleştirildiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu akşam yapılan hava saldırılarından da anlaşılacağı gibi, Biden, Amerika Birleşik Devletleri personelini korumak maksadıyla her zaman harekete gececeğini açık bir şekilde göstermiştir.” sözlerine yer verildi.

İran güçlerine ait Suriye’de iki ve Irak’ta bir noktadaki operasyon üsleriyle silah depolama tesislerinin saldırılarda hedef alındığı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri güçlerinin, Irak hükümetinin davetiyle DEAŞ’la mücadeleye yardımcı olmak maksadıyla bölgede bulunduğuna dikkatin çekildiği açıklamada, kendilerine karşı yapılmış olan saldırılara açık ve “net bir caydırıcı mesaj göndermek maksadıyla” hava saldırısının yapıldığı bildirildi.

Yorumlar (0)