Microsoft, Windows 11 için insanların beyin aktivitelerini inceledi

Windows baş ürünler yetkilisi P. Panay, Windows 11'in geliştirilme aşamasında insanların beyin aktivitelerinin izlendiğini bildirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.06.2021, 10:05 29.06.2021, 09:30
Microsoft, Windows 11 için insanların beyin aktivitelerini inceledi

Microsoft, Windows 10'un tasarımını ve kullanıcı deneyimini büyük oranda  değiştirecek yeni Windows 11 sürümünü geçen günlerde tanıtmıştı.

İnsanların beyin aktiviteleri izlendi

Son 10 senenin en önemli güncelleştirmesi olarak kabul gören Windows 11’in yeni sürümü, birçok yenilik getiriyor.  Windows 11'i geliştirirken kullandıkları yöntemlerden söz eden Windows baş ürün yetkilisi Panos Panay, işletim sistemini iyileştirmek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni Windows 11'in geliştirme sürecinde insanların beyin aktivitelerini incelediklerini açıkladı ve "İnsanları yeni ürünlerin karşısına oturtuyoruz, onlar da bu ürünleri kullanıyor. Ardından beynin iyi hissettiren ve zevk veren birçok farklı bölgelerini ölçüyoruz." sözlerini kullandı.

Yeni Windows 11’in önümüzdeki sonbahar sürecinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz bir güncelleme olarak verilecek olan Windows 11, isteğe bağlı olarak sunulacak.

Yorumlar (0)