ABD, Yunanistan’a 15 adet F-15 sevkiyatı gerçekleştirdi 

ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre Yunanistan’a 15 adet F-15 sevki gerçekleştirildi. Sevkiyat, “savaş uçağı tatbikatı” adı altında yapılırken bu tatbikata ABD’nin yanında Bulgaristan, Romanya, Kanada ve Yunanistan’ın katılacağı da bildirildi. 

DÜNYA 13.10.2021, 16:19 14.10.2021, 09:07
ABD, Yunanistan’a 15 adet F-15 sevkiyatı gerçekleştirdi 

ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre Kuzey Karolina eyaletindeSeymour Johnson Hava Kuvvetleri Üssü’nde konuşlanan 15 adet F-15E Strike Eagle uçağı, Yunanistan’ın Larissa Hava Üssü’ne gönderildi. ABD, Kanada, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan’ın katılımıyla “Castle Forge (Kale Oluşturma)” isimli bir tatbikatın yapılacağını ifade eden Hava Kuvvetleri, tatbikatın, ABD’nin Karadeniz bölgesindeki savunma stratejisine yönelik olduğu ifade edildi. 

Avrupa Komutanlığı tarafından eğitim düzenlenecek 

ABD Hava Kuvvetleri, bu tatbikatın NATO müttefikleriyle birlikte çalışabilirliği artırmak amacıyla yapıldığını ve 15 uçağın sevkinin yanı sıra Avrupa Komutanlığı tarafından pek çok muharebe eğitiminin de yapılacağını ifade etti: “Castle Forge’un bileşenleri ve tatbikat eylemleri sayesinde ülkelerin hava kuvvetleri, potansiyel tehditlere karşı her zaman hazır olacaktır.” 



Uçaklar, İngiltere üzerinden Yunanistan’a gitti 

F-15 uçaklarının ABD’den İngiltere’ye ve sonrasında da Yunanistan’a gönderildiğini ifade eden Hava Kuvvetleri karşısında Yunanistan ise bu uçakların yalnızca tatbikat için değil daha fazlası için ülkede olduğunu açıkladı.  

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, F-15 uçaklarının, “Gelişmiş savunma ve agresif havacılık taktikleri, taarruz hava desteği, koruma, hava muharebe ve deniz ile karadaki hedeflerin vurulması konusunda yardımcı olacağı ve Yunan ordusunun da bu araçlarla eğitim yapacağı ifade edildi. 

Yorumlar (0)