ABD, "Vietnam Savaşı"nı geçti!

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı can kaybı sayısı Vietnam Savaşı'ndaki can kaybı sayısını geçti.

DÜNYA 29.04.2020, 07:36
ABD, "Vietnam Savaşı"nı geçti!

Vietnam Savaşı boyunca resmi rakamlara göre 58 bin 220 Amerikalı yaşamını yitirirken, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Amerika Birleşik Devletleri'nde yol açtığı can kayıpları bu sayıyı geride bıraktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı can kaybı sayısı açıklanırken, "Vietnam Savaşı'nda yaşamını yitiren Amerikalı sayısını geçtiği" vurgusu yapıldı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) can kaybı ve vaka istatistiklerini takip eden John Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, salı akşam saatlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 58 bin 350'yi aştı.

Böylece salgın, Amerikan Ulusal Arşivi kayıtlarına göre Vietnam Savaşı'nda yaşamını yitiren Amerikalı sayısı olan 58 bin 220'yi de geride bıraktı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre koronavirüs salgınındaki can kaybı oranları da Vietnam Savaşı'ndaki oranları geçti. Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavriüsün ölüm oranı her 100 bin kişi bazında 17.6 olarak gerçekleşirken, bu oran Vietnam Savaşı'nın en yoğun kabul edildiği 1968 senesinde her 100 bin kişide 8.5 Amerikan askeri olarak istatistiklerde yerini aldı.

Koronavirüs salgınının küresel anlamda merkezi haline gelen Amerika Birleşik Devletleri'nde vaka sayısı da 1 milyon barajını geçerken, can kaybı sayısı 58 bin 350'yi geçti.

Yorumlar (0)