ABD halkı, siyasi şiddetin artmasından endişe ediyor

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşinin saldırıya uğramasının ardından yapılan bir ankete göre ABD'lilerin büyük çoğunluğu, siyasi partizanlığın artmasından endişe ediyor. 8 Kasım'daki Kongre ara seçimleri yaklaşırken yapılan anket, ABD halkının konu hakkında görüşlerini ortaya koydu.

DÜNYA 04.11.2022, 21:35 05.11.2022, 16:44 Hakan Öksüz
ABD halkı, siyasi şiddetin artmasından endişe ediyor

ABD'de 8 Kasım günü yapılacak ara seçimler, Senato ile Temsilciler Meclisi'ndeki sandalye sayıları için bir hayli önemli. Demokrat Başkan Joe Biden, Cumhuriyetçilerin çoğunluğu alması durumunda kendisi hakkında başkanlıktan azil sürecinin başlatılacağını iddia ederek seçmenlere mesaj verdi. Kongre ara seçimlerinde Cumhuriyetçilerin kesinlikle çoğunluğu almaması gerektiğini vurgulayan Biden, aksi halde sonraki 2 yılın ülke için oldukça zor geçeceğini ifade etti.

ABD'deki anket sonuçları, Kongre ara seçimlerinde Cumhuriyetçilerin kazanacağını öngörüyor. Anketlere göre hem Senato hem de Temsilciler Meclisi'nde çoğunluk Cumhuriyetçilere geçecek. 

Pelosi'nin eşine yapılan saldırının ardından endişeler arttı

Washington Post-ABC Haber'in yaptığı bir başka ankette ise halkın nabzı ölçüldü. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşinin saldırıya uğramasının ardından seçmenlerin kaygısının arttığı kaydedildi. Anketin sonuçlarına göre ABD halkının yüzde 88'i, ülkedeki siyasi partizanlığın artmasından endişe ediyor. 

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler ne düşünüyor?

Ankete katılan Demokrat vatandaşların yüzde 95'inin, Cumhuriyetçi vatandaşların ise yüzde 87'sinin "siyasi şiddetin artmasının olumsuz sonuçlarından" korktuğu belirtildi. Ankete katılanların yüzde 25'ine göre şiddet olaylarının sorumlusu Demokrat Parti iken yüzde 31'ine göre şiddeti körükleyen taraf Cumhuriyetçi Parti. Katılımcıların yüzde 32'sine göre ise her iki parti de şiddetin yaygınlaşmasından eşit derecede sorumlu.

Yorumlar (0)