AB'den beklenen itiraf geldi: İtalya'ya yardım edemedik!

Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en çok etkilediği İtalya'ya ilk anda gereken yardımın yapılamadığını itiraf etti. 

DÜNYA 07.04.2020, 15:00
AB'den beklenen itiraf geldi: İtalya'ya yardım edemedik!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic, İtalya'nın yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede destek talebine AB ülkeleri tarafından verilen yanıtın başlangıçta "yetersiz" kaldığını ifade etti. 

Janez Lenarcic, Brüksel'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Norveçli ve Romanyalı hemşire ve doktorlardan meydana gelen bir ekibin AB tarafından İtalya'nın koronavirüsten "en çok etkilenen" Milan ve Bergamo şehirlerine yönlendirildiğini belirtti. 

"İtalya'nın diğer AB ülkelerinden destek talebine verilen yanıt başlangıçta yetersizdi" diyen Janez Lenarcic, şimdi de İtalya'nın yalnız olmadığını söyledi. 

Janez Lenarcic, AB'nin Copernicus Uydu Görüntüleme Sistemi'nin de aktif hale getirildiğini kaydederek, böylece İtalya'daki sağlık olanaklarının ve kamusal alanların koronavirüs sürecinde haritalandırılabileceğini kaydetti.
 

Yorumlar (0)