7,6 şiddetinde deprem: Bilanço ağırlaşıyor

Japonya'nın batısında yer alan İşikava eyaletinde ve bahse konu bölgedeki Noto Yarımadası kıyısında yaşanan depremlerde can verenlerin sayısı 126'ya yükseldi.

DÜNYA 07.01.2024, 00:33 08.01.2024, 09:37
7,6 şiddetinde deprem: Bilanço ağırlaşıyor

Eyalet yetkilileri, bölgedeki depremlerde 126 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'ü aşkın kişinin ise kayıp olduğunu duyurdu.

Anamizu kentinde oluşan toprak kayması neticesinde minimum 10 kişinin kentte, 170'yi aşkın kişinin ise eyaletin muhtelif noktalarında mahsur kaldığı ifade edildi. 

Eyaletteki tahliye merkezlerinin şu anda 31 bin kişiyi barındırdığı kaydedildi.

Yaklaşık olarak 66 bin hanenin susuz kaldığını ve çok sayıda meskende de elektriğin olmadığını dile getiren yetkililer, yolların sık sık kapanması ve hasar görmesi sebebiyle depremden etkilenen noktalara yardım malzemelerinin ulaştırılmasında zorluk çekildiğini belirtti.

Yetkililer ayrıca, Niigata eyaleti ve Hokuriku bölgesinde kar ve yağmur yağması beklendiğini, bunun da depremden etkilenen yerlerde çok daha fazla toprak kaymasını tetikleyebileceği uyarısı yaptı.



Ne olmuştu?

Japonya Meteoroloji Ajansı 1 ila 4 Ocak tarihleri arasında İşikava'nın Noto Yarımadası ve açıklarında, şiddeti 4 ile 7,6 arasında değişiklik gösteren depremler yaşandığını bildirmişti.

Yorumlar (0)