26 bin 977 kişinin öldüğü İtalya'dan açıklama: Zamanı değil!

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik önlemlerin tamamen kaldırılıp normale dönülmesi için ülkede henüz uygun koşulların mevcut olmadığını kaydederek, "Şu an vazgeçme zamanı değil, herkesi özgürleştirme zamanı değil. Tedbirleri bir miktar hafiflettik ancak bu aşamada vazgeçemeyeceğimiz açık." dedi.

DÜNYA 28.04.2020, 09:41 28.04.2020, 09:47
26 bin 977 kişinin öldüğü İtalya'dan açıklama: Zamanı değil!

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar 26 bin 977 kişi yaşamını yitirdi.

Başbakan Giuseppe Conte, en çok can kaybı ve vakanın tespit edildiği Lombardiya bölgesine ziyaret gerçekleştirdi. Conte, Milano kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci aşama olarak duyurduğu geçiş sürecine değindi. 

"Herkes bir an önce normale dönüleceğini düşünüyordu"

Kamuoyunun tedbirlerin gevşetilmesi hususunda hayal kırıklığına uğramasına ilişkin Conte, "Birçok vatandaşımız kararnamedeki yeni önlemlerden memnun kalmadı. Bunu görüyoruz. Bu anlaşılabilir. Herkes bir an önce normale dönüleceğini düşünüyordu ama bunu yapmak için uygun koşullar yok. Bunu açık ve güçlü bir şekilde söylememiz gerekiyor." dedi. 

Conte, ikinci aşamada insanların sorumlu davranışlar sergilememeleri durumunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin eğrinin yeniden yükselişe geçeceğine dikkat çekti. 

"İkinci aşama da virüsle birlikte yaşayacağımız dönem"

İtalya’nın 2 aylık salgın krizinin tek bir hasta ile başladığını vurgulayan Conte, "Biz şu anda ikinci aşamaya geçiyoruz. O da virüsle birlikte yaşayacağımız dönem. Virüsten kurtuluş aşaması değil." diye konuştu. 

"Tedbirlerden bu aşamada vazgeçemeyeceğimiz açık"

Conte, herkesin birçok fedakârlık yaptığını belirterek, "Şu an vazgeçme zamanı değil, herkesi özgürleştirme zamanı değil. Bu hükümet, konsensüs aramıyor, vatandaşların hoşuna gitmese bile doğruları yapmak istiyor. Tedbirleri bir miktar hafiflettik ancak bu aşamada vazgeçemeyeceğimiz açık." ifadelerini kullandı. 

"Hükümet, anayasanın tüm hükümlerine saygı duyuyor"

İkinci aşamada dini ayinlere müsaade edilmemesi nedeniyle Katolik Kilisesi'nin ülkedeki en etkili İtalya Episkoposlar Konferansı'nın (CEI) tepki göstermesine ilişkin Conte, "Çok üzgünüm ama bu hükümet, anayasanın tüm hükümlerine saygı duyuyor. Anlaşılabilir bir üzüntüye sebep olduğum için üzgünüm. CEI ile iş birliği içinde tüm inananların ayinlere katılabilmesi için yüksek güvenlik protokolü belirlemek için çalışacağız." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)