22 gün sonra dönen Johnson'ın ilk işi...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 22 gün sonra görevinin başına geçti. Telegraph gazetesi, Başbakan Boris Johnson'ın Covid-19 tedbirlerini 7 Mayıs'tan önce hafifletilebileceğini iddia etti.

DÜNYA 27.04.2020, 08:34
22 gün sonra dönen Johnson'ın ilk işi...

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedavisinin ardından 22 gün sonra göreve dönerken, İngiltere'deki kısıtlamaların 7 Mayıs'tan önce hafifletilebileceği ileri sürüldü.

Johnson'ın ilk işi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 22 gün sonra görevinin başına geçebildi. Dün akşam Başbakanlık Çalışma Ofisi ve Konutu 10 Numara'ya dönen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün ilk iş olarak video konferans yoluyla yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın günlük basın toplantısına da katılması bekleniyor. 

Bu arada, Telegraph gazetesi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bu hafta kısıtlamaların nasıl hafifletilebileceğine dair planlarını duyuracağını yazdı.

Telegraph gazetesine konuşan ve ismi açıklanmayan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bir yardımcısı, Johson'ın kısıtlamaları hafifletebileceğini belirtti.

7 Mayıs'ın hükümetin karantina önlemlerini yasal olarak gözden geçirmesi gereken gün olduğuna dikkat çeken İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yardımcısı gazeteye şu beyanda bulundu:

"Ancak Boris, kısıtlamaları bundan önce değiştirmek veya en azından bundan önce bir şeyler duyurmak istiyorsa bunu yapabilir. 'Karantinayı sonlandırmak' ifadesi yanlış, 'karantinayı düzenlenmesi' ifadesi daha doğru olacaktır."

Tedbirler

İngiltere'de 23 Mart'ta alınan önlemler kapsamında halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken, marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler kapatılmıştı.

Kısmi karantina tedbirleri, 16 Nisan'da 3 hafta daha uzatılmıştı.

Johnson'ın iyileşmesi bir ay sürdü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 27 Mart'ta Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıkmıştı. 10 gün geçmesine rağmen iyileşemeyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, durumunun kötüleşmesi ve ateşin düşürülememesi üzerine 5 Nisan akşamı hastaneye kaldırılmış, ertesi gün de yoğun bakıma alınmıştı.

Oksijen tedavisi uygulanan ancak solunum cihazına bağlanmadığı bildirilen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 9 Nisan'da yoğun bakımdan çıkmış ve 12 Nisan'da hastaneden taburcu edilerek konutuna gelmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın işe dönmeden önce bir süre dinleneceği belirtilmişti.

Yorumlar (0)