Twitter ücretli mi oluyor? Elon Musk açıkladı

Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk uygulamada köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Elon Musk yaptığı açıklamada sosyal medya platformunun hükümetler ve şirketler için ücretli olabileceğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.05.2022, 13:53
Twitter ücretli mi oluyor? Elon Musk açıkladı

Son dönemde başarılı girişimci Elon Musk’ın satın alma işlemleri ile sık sık gündeme gelen Twitter’da büyük bir değişiklik yaşanması gündemde. Platformu satın alan Elon Musk Twitter’ın hükümetler ve şirketler için cüzi ücretleri olabileceğini açıkladı. Musk öte yandan platformun normal kullanıcılar için ücretsiz kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Twitter’ı daha iyi bir platform haline getireceğini açıklamıştı

Başarılı girişimci daha önce yaptığı açıklamalarda bir dizi değişiklik ile beraber Twitter’ı daha iyi bir platform haline getireceğini açıklamıştı. Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan bazı şirketler Twitter’ın nefret söylemlerini sınırlayan moderasyon politikalarından vazgeçmesi halinde şirketi boykot edeceklerini açıklamıştı. Bununla birlikte platformu satın alan Elon Musk Twitter’ın var olan moderasyon politikalarının ifade özgürlüğüne engel olduğunu ifade ediyordu. Başarılı girişimci sosyal medya platformu satın aldıktan sonra kendi ifadesi ile “niş” hale gelmesi için bazı düzenlemeler yapacağını vurgulamıştı.

Devralma süreci henüz gerçekleşmedi

Elon Musk Twitter’ı satın almış olsa da devralma süreci henüz tamamlanmış değil. Çıkan haberlere göre bu süreç 2022 yılının sonuna doğru gerçekleşmiş olacak. Musk anlaşmanın sağlanmasından hemen önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kendisini eleştirenlerin de platformda kalmasını dilediğini çünkü ifade özgürlüğünün böyle bir şey olduğunu dile getirdi. Musk ayrıca platformda yer alan trol kullanıcıların da kaldırılması gerektiğini ve tamamen gerçek kullanıcılar ile yola devam edeceklerini belirtmişti.

Haber dünyası için oldukça önemli bir platform

Twitter’ın güncel kullanıcı sayısının 210 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Benzer işlevlere sahip Facebook’un günlük kullanıcı sayısı ise yaklaşık olarak 2 milyar. Ancak sanatçıların, hükümetlerin, siyasetçilerin, şirketlerin ve gazetecilerin açıklama yapmak için Twitter’ı kullandığı düşünülürse en azından haber dünyası için Twitter hala önemli bir platform olarak görülüyor.

Yorumlar (0)