Twitter önemli bir deneyim açığını kapatıyor

Twitter, tıpkı Instagram’da olduğu gibi 300’e yakın konu etiketi ve yalnızca konuyla ilgili alakalı içeriklerin bulunduğu etiket sistemini bünyesine katmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.11.2019, 14:00
Twitter önemli bir deneyim açığını kapatıyor

Dünyaca ünlü sosyal medyalardan Instagram’ı kullanan kullanıcılar için etiket takibi özelliğinin ardından şimdi de ona yakın bir özellik Twitter platformu için getirilmeye hazırlanıyor. Yeni özellikle birlikte takip konusu daha da kolaylaşacak.

Gün içerisinde kimi kullanıcılar için ana haber kaynağı haline gelen Twitter platformu şimdiye dek kullanıcılara sol kısımda yer alan etiket sistemiyle gündeme dair üst kısımda bulunan arama kutusunda ise diledikleri etiket ve ilişkili haberleri görmelerine dair yardımcı oluyordu. Fakat bu özelliğin tam anlamıyla çalışabildiğini söylemek yanlış olur. Zira doğrudan takipçisi olmak istediğiniz konulara ulaşmanız mümkün olmuyordu. Çok basitçe düşünüldüğünde bile bu hesaplar ile liste oluşturulurken o hesaplar gün içerisinde ilginiz dışında olan konularda da paylaşımlarda bulunabiliyordu.

Instagram tarafından yayınlanmış olan bir etiket takibi özelliği Twitter’a da getiriliyor.

Yeni özellik haftaya geliyor

Geçtiğimiz Ağustos’ta testleri başlayan Topics özelliği 13 Kasım tarihi itibariyle tüm kullanıcıların hizmetine açılacak. Bu özellikle birlikte 300’ün üzerindeki çeşitli konu arasından kullanıcılar seçim yapıp o konuya ilişkin alakalı olan bütün gönderileri görebilecek.

Bunların içinde, oyun, spor, eğlence gibi kategoriler yer alacak. Yeni sistemin güzel bir özelliği de şu olacak. Bütün bu kategorilerdeki özelliklere ana sayfanızda görmeyeceksiniz. Yani yine normal tweet akışınız devam edecek. Kategorisel olarak tarama yapmak istediğinizde ise imdadınıza Twitter yetişecek.

Twitter kategori bazlı içerik taramasında algoritmalarına güveniyor. Zira algoritmalar hangi etkileşim hangi konuyla ilgili ve tweet sahte mi, reklam mı içeriyor gibi birçok konuyu çözebilecek. İddialar o yönde. Özelliğin ne kadar başarılı olacağını ise bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)