Bill Gates açıkladı: Windows Mobile neden başarısız oldu?

Microsoft’un bir numaralı ismi NYT tarafından düzenlenen bir konferansta Windows Mobile’ın başarısız olma sebebini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.11.2019, 14:30 07.11.2019, 12:47
Bill Gates açıkladı: Windows Mobile neden başarısız oldu?

Dünyanın bilgisayar sektöründeki en büyük oyuncularından Microsoft dahil olduğu alanların bir tanesinde beklediği karşılığı alamadı. Akıllı telefon.

Şirket tarafından geliştirilen “Windows Mobile” kullanıcılar tarafından çok beğenilmedi. Şirket bu geri bildirimi hemen farketmiş olacak ki “Windows Phone”lar üzerinde çalışmalarını başlattı. Fakat bu sefer de ABD yönetimi tarafından “haksız rekabet”e dair açılan soruşturma, Microsoft’u akıllı telefon sektöründen bir adım daha uzaklaştırdı.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’un önemli isimlerinden Bill Gates, New York Times’ın düzenlediği bir konferansa katılarak şirketin akıllı telefon kanadında sektörde yaptığı bazı hataları açıkladı. Gates, Google’ın yani Android platformunun böylesine büyük bir yer edinmesine kendilerinin en büyük fırsatı sağladığını açıkladı. Bununla birlikte Gates’in değerlendirmelerine göre şirket, Motorola ile gerçekleştirilecek önemli bir anlaşmayı da bile bile kaybetti.

Windows Phone sürümü 3 ay gecikince olanlar oldu!

Gates, Motorola şirketiyle yapılan Windows Phone sürümlü telefonların piyasaya çıkışını 3 ay geciktirilmesiyle sektörde önünün açılmasının engellendiğini ifade ederken, söz konusu telefon modelinin hangisi olduğu konusunda bir bilgi paylaşmadı.

Fakat Gates, iddialarında ısrarcı. Eğer söz verilen zamanda Windows Phone sürümünü Motorola’ya yetiştirebilseydi ve haksız rekabete ilişkin bir dava olmasaydı bugün Android yerine en büyük oyuncunun Windows Mobile olacağını iddia ediyor.

Gates, Motorola firmasının 10 yıl önce telefonlarında Android işletim sistemine geçmesinin şirkete büyük bir darbe vurduğunu ifade ediyor. Bütün bu ufak görünen yanlışların sonucunda ise 400 milyar dolarlık ciddi bir kayıp yaşandığını söylüyor.

Yorumlar (0)