Twitter CEO'su Jack Dorsey istifa etti

Sosyal medya mecrası Twitter'ın CEO'su Dorsey, görevinden ayrıldığını duyurdu. Dorsey'in yerine Parag Agrawal atandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.11.2021, 22:24 01.12.2021, 09:08
Twitter CEO'su Jack Dorsey istifa etti

Sosyal medya mecrası Twitter'ın CEO'su ve kurucu ortağı Jack Dorsey, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, görevini bırakmaya karar verdiğini kaydederek, istifa ettiğini duyurdu.

Dorsey, istifa kararına dair firma personellerine ilettiği mesajda, "Bir firmanın, kurucusunun yönlendirmesinden veyahut etkisinden bağımsız bir şekilde kendi kendine ayakta durabilmesinin çok kritik olduğunu düşünüyorum." dedi.

İstifanın ardından değer kazandı

Twitter tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Yönetim Kurulu'nun, oy çokluğuyla firmanın Baş Teknoloji Sorumlusu Agrawal'ı, Dorsey'in yerine atadığı bildirildi.

Dorsey'in, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan hissedarlar toplantısında görev yapma süresi dolana değin görevinin başında olacağı kaydedilen açıklamada, Bret Taylor'ın ise yeni Kurul Başkanı seçildiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, Agrawal'ın 10 seneden uzun bir süredir firmada çalıştığı ve son dört senedir Baş Teknoloji Sorumlusu olarak görev aldığı belirtildi.

Jack Dorsey'in, şirketten ayrılma yönündeki kararının akabinde, firmanın New York Borsası'nda işlem gören hisseleri yüzde 3 oranında değer kazandı.

Yorumlar (0)