İstanbul'da motosiklet ve elektrikli scooter kararı

İstanbul Valiliği, şiddetli lodos sebebiyle bu akşam saat 23.00'ten başlamak üzere, yarın saat 18.00'e değin, başta motokurye hizmeti sunan araçlar olmak kaydıyla, elektrikli scooter ve motosikletlerin trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

GÜNDEM 29.11.2021, 22:50 30.11.2021, 14:42
İstanbul'da motosiklet ve elektrikli scooter kararı

İstanbul Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, kentte hayatı negatif yönde etkilemekte olan lodos fırtınası sebebiyle motosiklet kazalarının önüne geçilmesi, can güvenliği ve trafik seyrinin korunması yönünden bu şekilde karar alındığı kaydedildi.

Valilikten açıklama

Bahse konu karara göre, bu akşam saat 23.00 itibarıyla başlamak üzere, yarın saat 18.00'e değin, başta motokurye hizmeti sunan araçlar olmak kaydıyla, elektrikli scooter ve motosikletlerin trafiğe çıkmalarına izin verilmeyeceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu karar, özellikle yağmur çamur demeden çok büyük bir özveriyle görev yaparak, günlük yaşamımızı kolaylaştıran motokuryelerimizin mal ve can güvenliklerini korumak maksadıyla alınmıştır. Söz konusu araçları kullanan İstanbulluların alınan bu karara hassasiyetle riayet etmeleri büyük önem taşımaktadır."

Yorumlar (0)