TOGG'dan CES 2022 paylaşımı: Yeni model mi?

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, kent içi ulaşımda scooter ya da küçük ulaşım araçlarını üretebilecek bir sisteme sahip olduklarını belirtirken, TOGG markasının fiyat politikası ile ilgili de ayrıca açıklama yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.01.2022, 17:07 04.01.2022, 17:35
TOGG'dan CES 2022 paylaşımı: Yeni model mi?

15 senelik planlamanın şu an iyi bir şekilde işlediğini ve hiçbir aksamanın olmadığını belirten TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş, gelecek dönemde farklı ulaşım araçlarının üretimlerini yapabileceklerini kaydetti.

“Üretimi, pazar ihtiyacına göre yapabiliriz”

Tüketicinin ihtiyacına bakılarak Renault Twizy ve Citroen Ami gibi mikro mobilite çözümlerinin sonraki dönemde TOGG’da olabileceğini belirten Karakaş, “Bu,  pazardaki fırsatların gelişimiyle biraz da alakalı. Bizim 15 senelik planımız bunun dışına çıkamayacağımız manasına gelmiyor. Ürettiklerimizin yanında sözünü ettiğimiz mikro mobilite çözümleri teknik açıdan çok daha hızlı bir şekilde harekete geçirilebilecek ürünlerdir" değerlendirmesini yaptı.

Fiyat değerlendirmesi

TOGG'un fiyatlarına da temas eden Gürcan Karakaş, "Neticede rekabetçilik ya da ulaşılabilirlik yalnızca bulunduğunuz segmentle alakalı değil, ekosistemle birlikte ulaşacağınız sayılarla da ilgili. Biz 5 modelle birlikte 'en maksimize edilmiş' Türkiye pazarına baktığımız zaman adetlere ulaşabileceğimizi tahmin ediyoruz. Bunun küçük veya büyük araç şeklinde belki de yer değiştirmesi de olabilir. Önümüzde esnek bir vaktimiz hâlâ var. O aşamaya geldiğimiz zaman fiyat bakımından daha ulaşılabilir seviyeler o zaman olacaktır” yorumunu yaptı.

Gelecekte TOGG’un testlerinde değişecek olan kriterleri de hesaba kattıklarını ve bu yönde çalışmaların ilerlediğini belirten Karakaş, "2022 yılında regülasyonların 14 tanesi galiba değişiyor. Bunlarda çarpışma testleri ile alakalı olanları da mevcut. Örneğin; Yan yana oturan 2 kişinin başının birbirine çarpmaması için hava yastığının ortaya koyulması gerekiyor. Bu henüz kanunlaşmadı. ‘Dönüşürse ne olur?’ düşüncesiyle hesabını yaparak biz hareket ediyoruz. Hepsi aniden gelirse ne yapacağımızı konuşuyoruz. O açıdan da tahminimiz 2023’ün ilk çeyreğinde bu işlem tamamlanır. Bu süreç, 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanınca akıllı araçlarımızın lansman ve satışına başlarız" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)