Tesla'nın çatı projesi

Tesla'nın, uzun zamandır üzerinde çalıştığı üçüncü nesil güneş enerjili çatı panel sistemi Solar Roof'u görücüye çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2019, 14:53
Tesla'nın çatı projesi

Engadget'in haberine göre Tesla'nın, üçüncü nesil güneş enerjili çatı panel sistemi Solar Roof'u tanıtıldı. Tesla'nın CEO'su Elon Musk konuya ilişkin, "Eğer evinizin çatısını yenilemek isterseniz, Solar Roof diğer güneş panellerinden ve çatılardan çok daha ucuz olacak." dedi.

Çok daha ucuz

Konuyla ilgili yapılan açıklamada yeni güneş enerjili panellerin güç yoğunluğunun artırıldığı ve kullanılan parçaların azaltıldığı vurgulandı. Bu şekilde maliyetlerin daha düşük olduğu ifade edildi.

Musk, güneş enerjili panellerin, diğerlerinden daha ucuza mal olduğunu belirtti. Ayrıca, şirketin yeni nesil çatı sisteminin daha ucuz olacağından oldukça emin olduğunu ifade etti.

Tesla'yı, çatı sistemleri arasında öne çıkaran özelliklerden biri de gereken zamanın azlığı ve kurulum kolaylığı. Şirket ilk etapta panelleri kendi kuracak. İlerleyen dönemlerde ise üçüncü taraflarla anlaşarak bu işlemi gerçekleştirecek.

Seçenekler artırılacak

Şirket şu an için yalnızca siyah cam panelleri kullanıma sunacak. Ancak kısa bir süre sonra farklı seçenekler sunmayı planlıyor. Akdeniz tarzı evler için ise kil rengi panellerin satışa sunulacağı açıklandı.

Tek bir Solar Roof hücresinin standart bir güneş paneline kıyasla daha fazla alan kaplayabileceğinin fakat daha iyi bir çözüm olacağının altı çizildi.

Tesla, satışa hazır olan Solar Roof panelleri için 30 yıl kullanım ömrü ve ömür boyu garanti veriyor.

Yorumlar (0)