Tesla Cybertruck’ın ön cam sileceği gündemden düşmüyor

Gelecek yıllarda müşterilerle buluşması beklenen Tesla Cybertruck, kimi noktalarda Elon Musk’ı memnun etmedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.12.2021, 12:47
Tesla Cybertruck’ın ön cam sileceği gündemden düşmüyor

Otomotiv sektöründeki büyük değişim tüm hızıyla devam ediyor. Dünyada Tesla gibi önemli üreticilerin artık araçlarda elektrikli dönüşümü başlatmasının ardından senelerdir faaliyetlerini sürdüren otomobil devleri de artık geleneksel yakıt teknolojileriyle çalışan araçlara veda edip elektrikli araçlarla yola devam etmek için kolları sıvadı. Hatta ilerleyen zamanlarda birçok otomobil üreticisi yalnızca elektrikli motor üretimi yapacağını kaydetti.

Tesla da bu akımın öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. Çip krizi gibi sebeplerden çıkış tarihi defalarca ertelenen Cybertruck için yoğun bir mesai yapılıyor. Araç, geçtiğimiz günlerde çeşitli testlere çıkmıştı. Gelen son bilgilere göre kimi noktalarda Musk’ı araç memnun etmiyor.

Musk: Cybertruck’ın cam sileceğinden memnun değilim

Cybertruck otomotiv sektörünün merakla beklenen araçlarından. Kaliforniya’daki Tesla fabrikasının test pistinde görüldü.

Tesla, tasarım ve motor başta olmak üzere yenilikçi fikirleri araçlarında denemekten çekinmeyen üreticilerden. Fakat bu kez görüntülenen test pistinde Cybertruck’da göze çarpan devasa büyüklüğe sahip cam silecekler ve yan aynalar var. Araç tanıtımı yapıldığında yan aynaları bünyesinde barındırmıyordu fakat kullanılan son prototipte kullanıldığı görülüyor.

Twitter’da bir kullanıcının ön cam sileceği ve yan aynaya ilişkin yapmış olduğu eleştirileri yanıtlayan Elon Musk şunları söyledi:

“Kanunen, üreticiler yan aynalı otomobil üretimi yapmak zorundalar fakat sahiplerinin arabalarını değiştirmelerine imkan veriliyor. En çok beni üzen şey ise bunun kolay bir çözümü bulunmuyor. Ön tarafta saklanabilen açılır bir silecek ideal gibi görünüyor fakat bunu yapmak çok karışık.”

Yorumlar (0)