SpaceX'in Ukrayna'ya ücretsiz desteği sona erebilir! Pentagon araya girdi!

Elon Musk'ın SpaceX şirketi, Starlink üzerinden Ukrayna'ya sağlanan ücretsiz uydu iletişimi desteğinin daha fazla devam edemeyeceğini bildirdi ve Pentagon'un bu masrafları karşılaması gerektiğini kaydetti. Pentagon'un, söz konusu desteğin sürmesi için SpaceX ile iletişime geçtiği belirtildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2022, 00:16 16.10.2022, 08:39 Hakan Öksüz
SpaceX'in Ukrayna'ya ücretsiz desteği sona erebilir! Pentagon araya girdi!

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'ya uydu merkezli iletişim hizmeti sunan Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX şirketi, bu hizmeti daha fazla ücretsiz sürdüremeyeceklerini bildirdi. Söz konusu hizmetin ücretsiz şekilde Ukrayna'ya sunulması için SpaceX ile iletişime geçtiklerini kaydeden Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, konuya ilişkin fazla detay vermekten kaçındı.

"Kalıcı uydu iletişim merkezine ihtiyaç var"

Sahadaki Ukrayna güçleri ile Ukrayna Savunma Bakanlığı arasındaki iletişimin kesintisiz olarak sürdürebilmesi için kalıcı uydu iletişim merkezine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Sabrina Singh, "Müttefiklerimizle birlikte bu konu üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ukrayna ordusunun iletişim ihtiyacını nasıl destekleyebileceğimizle ilgili bütün seçenekleri değerlendiriyoruz. Uydu iletişimi, komuta kontrol mekanizması için son derece önemli." dedi.

Ukrayna'ya 80 milyon dolarlık ücretsiz Starlink desteği!

Önceki hafta sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunan milyarder iş insanı Elon Musk, Starlink üzerinden Ukrayna'ya sundukları ücretsiz hizmetin 80 milyon dolar civarına yaklaştığını duyurmuştu. 2022 yılı sonunda bu bedava hizmetin değerinin yaklaşık 120 milyon doları bulacağını belirten Musk, 2023'te bu miktarın 400 milyon doları bulacağını kaydetmişti. Bu şartlarda Ukrayna'ya daha fazla ücretsiz destek sağlayamayacaklarını aktaran milyarder iş insanı, Pentagon'un araya girmesi gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)