Musk'ın planı Ukrayna'da tepki çekti, fotoğrafları kaldırıldı!

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın Ukrayna-Rusya savaşı ile ilgili paylaştığı plan, tepkilere neden oldu. Odessa yönetimi, ünlü milyarderin fotoğrafını reklam panolarından kaldırdı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Musk'ın planına Twitter'dan tepki gösterdi.

DÜNYA 13.10.2022, 12:51 14.10.2022, 09:42 Hakan Öksüz
Musk'ın planı Ukrayna'da tepki çekti, fotoğrafları kaldırıldı!

Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhak etmesi, uluslararası kamuoyunda tepkilere neden oldu. Herson, Donetsk, Zaporijya ve Luhansk'ta referandum düzenleyen Rusya, Ukrayna'nın yaklaşık yüzde 15'ini topraklarına kattı. Referandumlara ilişkin görüşlerini açıklayan milyarder iş insanı Elon Musk, "Birleşmiş Milletler gözetiminde bu bölgelerde yeniden referandum yapılsın. Kırım, Rusya'da kalsın. Ukrayna, tarafsız statüye geçsin." şeklinde bir çözüm önerisi getirmişti.

Ünlü milyarderin referandum planı eleştirildi!

İlhak edilen bölgelerin kendi toprakları olduğunu ve yapılan herhangi bir referandumun, Rusya'nın işgalini akladığını belirten Ukraynalılar, Elon Musk'ın planına tepki gösterdi. Elon Musk'ın fotoğrafı, ülkenin liman kenti Odessa'da bulunan ve Ukrayna destekçisi ünlüleri gösteren panolardan kaldırıldı. 

Musk'ın fotoğrafı, panolardan kaldırıldı!

Elon Musk'ın söz konusu planının Rusya yanlısı olduğu bildiren Odessa yönetimi, ünlü milyarderin fotoğrafının reklam panolarından kaldırıldığını duyurdu. Bir belediye personeli, panoda yer alan Elon Musk fotoğrafına bir mavi kâğıt parçası yapıştırdı. O görüntü de Odessa yönetimi tarafından paylaşıldı.

Zelenski tepki gösterdi

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın planına bir tepki de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den geldi. Twitter'dan bir paylaşımda bulunan Zelenski, takipçilerine, "Ukrayna'yı destekleyen Elon Musk'ı mı yoksa Rusya'yı destekleyen Elon Musk'ı mı daha çok beğeniyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Yorumlar (0)