Biden çileden çıktı: Şu yasayı önüme getirin artık!

Kuzey Carolina eyaletinde dün yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı, ABD Başkanı Joe Biden'ı çileden çıkardı. Saldırıya ilişkin yazılı açıklamasında, yarı otomatik silahların yasaklanması gerektiğini kaydeden Biden, "Halka bu konuda sağduyulu olma çağrısında bulunuyoruz. Senato üzerine düşeni yapmalı. Yasayı önüme getirin, anında imzalayayım." dedi.

DÜNYA 15.10.2022, 01:05 16.10.2022, 08:38 Hakan Öksüz
Biden çileden çıktı: Şu yasayı önüme getirin artık!

Dün akşam saatlerinde Kuzey Carolina'da yaşanan silahlı saldırı sonucunda 5 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra bir eve saklanan şahıs, polisler tarafından yerel saatle 21.00'de yakalanmıştı. Şüphelinin eşgali hakkında "beyaz genç erkek" bilgisini veren polis ekipleri, saldırgan yakalanana kadar bölgede yaşayan herkesin evinde kalması gerektiğini kaydetmişti.

Raleigh Belediye Başkanı: "Silahlı şiddeti konuşmalıyız"

Saldırı nedeniyle biri polis olmak üzere 2 yaralı hastanede tedavi altına alındı. Kuzey Carolina Eyalet Valisi Roy Cooper, "Terör, Raleigh'e ulaştı. Bu şiddet eylemini anlamak mümkün değil." diye konuştu. Raleigh Belediye Başkanı Mary-Ann Baldwin ise ülkedeki silahlı şiddetin geldiği boyutun ciddi şekilde masaya yatırılması gerektiğini aktardı.

Biden: "Yarı otomatik silahlar yasaklanmalı" 

ABD Başkanı Joe Biden, dün akşam saatlerinde Kuzey Carolina'da yaşanan silahlı saldırıya dair yazılı açıklamada bulundu. Olayla ilgilenen yerel yetkililerle temas halinde olduklarını kaydeden Biden, açıklamasında, "Silahlı saldırılar nedeniyle hayatı bir daha eskisi gibi olmayacak ailelerle yas tutuyoruz. Bu sene Uvalde, Buffalo ve daha birçok bölgede gerçekleşen olaylarla sarsıldık. Silah konusunda bir adım atmamız şart. Yarı otomatik silahlar yasaklanmalı. Kongre, buna ilişkin yasayı onaylamalı. Halkı bu konuda sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Temsilciler Meclisi onayladı, sıra Senato'da. Yasayı önüme getirin, anında imzalayayım." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)