Sahtesi en çok üretilen telefon markası açıklandı

Akıllı telefon pazarı büyümeye devam ederken, bu sektöre gelir kapısı gözüyle bakan sahte telefon üreticilerinin en çok tercih ettiği ve sahtesini ürettiği telefon markası Samsung oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.03.2021, 17:45 19.03.2021, 11:35
Sahtesi en çok üretilen telefon markası açıklandı

Çin merkezli faaliyet gösteren AnTuTu firması, yaptığı bir araştırmada sahtesi en çok üretilen akıllı telefon markalarını listeledi. Açıklanan listede ilk sırada Samsung göze çarpıyor.

Gelir kapısı gözüyle bakıyorlar

Akıllı telefon pazarının, teknolojik gelişmelerin ardından büyümeye devam ederken, bu durum sahte telefon üreticilerine yeni imkânlar sağlıyor. Bunlara yeni gelir kapısı gözüyle bakan sahte telefon üreticileri, hemen hemen birçok markanın ürettiği akıllı telefonların sahtesini üretip piyasaya sunmuş durumda.

Sahte ürünlerin başkenti Çin!

En çok sahte telefon üretimin yapıldığı ve kullanıldığı yer olarak Çin göze çarparken, Çin’de yüzbinlerce sahte telefonun kullanıldığı açıklandı. Elektronik cihazları ve telefonların mukayesesini yapan AnTuTu firması, bu cihazların sahte ve orijinalliğini denetledi. 

Cihazların 572 bini sahte

Yapılan incelemelerde denetlenen cihazların 572 bin 303 adeti sahte çıkarken bunun oran olarak yüzde 4.42’ye tekabül ettiği belirtildi. Bir başka deyişle AnTuTu, 25 elektronik cihazdan 1’inin sahte olduğunu açıkladı. Belirli markalar üzerinde yoğunlaştığı görülen sahte telefon üretiminde ilk sırayı Samsung alıyor.

İşte en çok sahtesi üretilen telefonlar ise şöyle sıralandı;

  1. Samsung (yüzde 34)

  2. Apple (yüzde 13)

  3. Huawei (yüzde 8)

  4. Xiaomi (yüzde 7)

  5. Honor (yüzde 5)

  6. Oppo yüzde 5

  7. Gionee (yüzde 3)

  8. Vivo (yüzde 3)

  9. Asus (yüzde 3

  10. Meiigoo (yüzde 2)

  11. Diğer Android markalar (Yüzde 17)

Yorumlar (0)