Putin akıllı cihazlarda millileşme yasasını onadı!

Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin, Rus yazılımına sahip olmayan akıllı telefon ve bilgisayar satışının yasaklanmasına ilişkini yasayı onadı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.12.2019, 22:02
Putin akıllı cihazlarda millileşme yasasını onadı!

Rusya Devlet Yasa Bilgi Sisteminde yayımlanan yasayla 1 Temmuz 2020 itibariyle satışı yapılacak olan akıllı telefon, bilgisayar ve akıllı televizyonların fabrika ayarlarında Rus yazılımlarının olması zorunlu hale getirildi.

Akıllı telefon, bilgisayar ve akıllı televizyon millileşiyor!

Rusya Federasyonu Hükümeti

Yasanın hükmüne uymayan şirketler ağır para cezası alacak. Yasanın genel kapsamı akıllı telefon, bilgisayar ve akıllı televizyon ancak henüz özellikle hangi cihazların yasaya tabi tutulacağına dair detay verilmedi.

Yasanın hükmüne ilişkin yasaklanacak cihazlara ilişkin detaylar Rus hükümeti tarafından belirlenecek.

Rus bilişim sektörü karmaşaya sürüklenebilir!

Rus yetkililer, ilgili yasa sayesinde Rus bilişim şirketlerinin rekabete daha güçlü bir şekilde katılacağı ve akıllı cihazların millileşmesiyle tüketici haklarının da korunacağını savunuyor ancak bazı Rus uzmanlar da yasanın Rus bilişim sektörünü karmaşaya sürükleyeceğine işaret ediyor.

Yandex ve Mail.ru ilgili girişimleri destekliyor!


Rusya merkezli Mail.ru Grubu'nun binası

Rusya’da satılan yabancı menşeli akıllı telefonlarda, “Yandex” gibi Rus yapımı arama motorları ve Rus yapımı mesajlaşma uygulamalarının yer alması kısa süre önce gündeme getirilmişti. Rusya’nın teknoloji alanındaki girişimlerini Yandex, Mail.ru gibi Rus bilişim şirketleri desteklerken, Samsung, Apple, HuaWei gibi teknoloji şirketleri karşı çıkıyor.

Yorumlar (0)