Musk, Twitter çalışanlarına saat 5'e kadar süre verdi: "Ya kabul edin, ya da gidin"

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, işten çıkarmaları sürdürürken, ‘sorun çıkaran’ çalışanlarını tehdit etti. Musk, uzun saatler çalışmak istemeyen çalışanlara yarın saat 5’e kadar zaman verdiğini, aksi durumda tazminatlarını vererek işten çıkaracağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.11.2022, 07:36 17.11.2022, 12:54
Musk, Twitter çalışanlarına saat 5'e kadar süre verdi: "Ya kabul edin, ya da gidin"

Twitter’I satın aldıktan sonra üst düzey yöneticileri işten çıkaran Elon Musk, işten çıkarmalara devam ediyor.

Mali durumdan rahatsız

Şirketin sahibi olmasından sonra genel merkeze elinde bir lavabo ile gelen ve ‘temizlik’ mesajı veren Musk, mali tablodan rahatsızlığını dile getiriyor.

Çalışanlarına saat 5’e kadar zaman verdi

Harcamalar ve çalışma kültüründen memnun olmadığını söyleyen Musk, verimliliği artırmak için çalışanlarına bir ültimatom verdi.

Çalışanlarına yarın ABD saatiyle 5’e kadar zaman veren Musk, bir karar vermeleri için baskılarını artırdı.

“Ya kabul edin ya da gidin”

ABD’li iş insanı, çalışanlarının yoğun ve uzun mesai saatlerini kabul etmelerini veya 3 aylık kıdem tazminatlarını alarak işi bırakmalarını bekliyor.

Musk, bu ültimatomdan sonra sözlerini ‘Kararınız ne olursa olsun, Twitter’ın başarısındaki emekleriniz için teşekkür ederim’ sözleriyle mesajını tamamladı.

Geçtiğimiz günlerde de Musk'ın şirket personelinin iç yazışmalarda kullandığı Slack programı yoluyla kendisini ve kararlarını eleştirdiği iddiasıyla 20 çalışanı işten çıkardığı haberleri yayılmıştı.

Yorumlar (0)