Katar’dan, “parayla taraftar kiralandı” iddialarına tepki

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar, turnuva öncesi parayla taraftar kiralandığı yönündeki iddiaları yalanladı. Söz konusu iddianın "sistematik karalama kampanyaları" kapsamında ortaya atıldığı ve Katar devletinin gücüne şüphe düşürmeyi hedeflediği savunuldu.

SPOR 17.11.2022, 08:15 17.11.2022, 12:55
Katar’dan, “parayla taraftar kiralandı” iddialarına tepki

Katar'ın, Dünya Kupası öncesi parayla taraftar tuttuğu öne sürüldü.


“Karalama kampanyasının bir parçası”

Söz konusu iddia, büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde Arjantin, İngiltere, Portekiz, Almanya, İspanya ve Brezilya formaları giyen yüzlerce kişinin yürüyüş yaptığı görülüyordu.

Yorumlarda ise bu kişilerin, o ülke vatandaşlarına benzemediği belirtilirken, Katar'ın bunları ara karşılığında tuttuğu öne sürüldü.

2022 FIFA Dünya Kupası İcraa Başkanı Nasır el-Hatır, söz konusu iddiaların dünyanın en önemli spor organizasyonunun Katar'da gerçekleşmesiyle artan sistematik karalama kampanyaları kapsamında ortaya çıktığını söyledi.

İngiliz ve Fransız basınında geçen "karşılaşmalarda yer almaları için parayla taraftar tutulduğuna" yönelik iddiaların asılsız olduğunu söyleyen Hatır, bu iddiaların Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar devletinin gücüne şüphe düşürmek amaçlı yeni çabalar olduğunu söyledi.

1 milyon 300 bin bilet satıldı

Hatır, bu iddiaların Katar'da 30 yıldır yaşayan insanlardan bir grubu hafife almak anlamına geleceğini ve Dünya Kupası karşılaşmalarını izleyecek kişilerin ücretli taraftarlar olarak nitelendirilmesinin ayıp olduğunu söyledi.

Hatır, "Turnuvada maçlar için 1 milyon 300 bin bilet satıldı" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)