Mars gezegeni, NASA tarafından fotoğraflandı!

Mars gezegenine ilk sürüşünü gerçekleştiren NASA'nın yeni nesil uzay aracı Perseverance’ten Mars’ın fotoğrafları çekildi. Araç, gezegende yüzey çalışmaları gerçekleştiriyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.03.2021, 16:36 10.03.2021, 10:45
Mars gezegeni, NASA tarafından fotoğraflandı!

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı yani NASA, yeni nesil uzay aracı Perseverance ile beraber, Mars'ta ilk sürüşünü gerçekleştirdi. Toplamda 70 metrelik sürüş mesafesine ulaşan yeni nesil araç ile beraber, gezegenin yüzeyinde gerçekleşen çalışmalar ise sürüyor. Ayrıca NASA tarafından aracın çektiği yeni fotoğraflar da servis edildi.

30 Temmuz’da Mars’a gönderilmişti

Konu hakkında NASA, araçlarının Mars yüzeyine lastik izini bırakmaya devam ettiğini ve araçlarının toplam 70 metrelik sürüş mesafesine ulaştığını belirtti. NASA aracını Mars’a, 30 Temmuz 2020’de uzaya fırlatmıştı. Mars'taki potansiyel yaşam izlerini araştırmak amacıyla gönderilen araç, Mars'a insanlı yolculuğun yollarını bulmak için yola çıkmıştı. Perseverance aracı, Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan uzaya gönderilmişti. Araç Mars’a, 19 Şubat tarihinde başarılı bir şekilde inmişti.

Mars’tan ilk fotoğraflar paylaşıldı

Aracın, 1 Mars yılı yani yaklaşık 1 Dünya yılı boyunca toplayacağı 500 gram kaya ve toprak örneklerinin Dünya’ya getirmesi planlanıyor. Yeni nesil araç Perseverance, Mars’tan yeni fotoğraflar çekti. Uzay aracı, gezegende yaklaşık 5 milyar yıl önce eski bir göl olduğu düşünülen ve Jezerk Crater adı verilen bölgeye gönderildi. Perseverance, Mars'ta geçmiş mikrobiyal yaşamın potansiyel kanıtı üzerine araştırmalar yaparken, keşiflerini de sürdürüyor. Karbondioksit açısından zengin olan Mars atmosferinin, gelecekteki astronotlar için oksijen üretmesi üzerine de bir çalışma yapılması düşünülüyor.

Yorumlar (0)