Afyon’da alacağını isteyen 16 yaşındaki genci saatlerce dövdüler

Afyon'da, daha önce çalıştığı balıkçı dükkanına gidip alacağı olan 200 TL'yi almak isteyen 16 yaşındaki genç, dükkan sahipleri tarafından 5 saat boyunca şiddete maruz bırakıldı.

YAŞAM 09.03.2021, 16:35 10.03.2021, 10:58
Afyon’da alacağını isteyen 16 yaşındaki genci saatlerce dövdüler

Afyonkarahisar’da 16 yaşındaki Şükrü Can K., daha önceden kalan alacağını almak için çırak olarak çalıştığı balıkçı dükkanına gitti. Gitmeden önce dükkan sahipleriyle anlaşıp öyle giden Şükrü Can K., 200 TL’lik alacağı yüzünden 5 saat boyunca dükkana kapatıldı ve dükkan sahipleri tarafından işkenceye maruz bırakıldı.


Afyonkarahisar’da 16 yaşındaki Şükrü Can K., 200 TL’lik alacağını almak için daha önce çalışmış olduğu balıkçı dükkanına giderek alacağını almak istedi. Ancak dükkan sahipleri Akif A., ve Ali S. ile tartışma çıkınca dükkan sahipleri tarafından şiddet gördü. Mekân sahipleri, Şükrü Can K.’yı dükkana kapatarak sopalar ve demir çubuklarla dövmeye başladılar.

5 Saat süren şiddet
İş yeri sahipleri, dövdükleri genci, yalnızca iç çamaşırları kalacak biçimde bırakarak 5 saat boyunca dövmeye devam ettiler. Maruz kaldığı şiddete dayanamayan Şükrü Can K., 5 saatlik işkencenin ardından yüzünü yıkamak için tuvalete gitme bahanesi ile izin alarak mekândan kaçmayı başardı.

Yoldan geçen şahıslardan yardım isteyen Şükrü Can K., bir güvenlik görevlisinin yardım etmesiyle olay yerine çağrılan ambulans ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırıldı

Kafasında kırık, kolunda çatlak
Hastanede yapılan tetkikler 16 yaşındaki gencin kafasında kırıklar, kolunda çatlak, sırtı ve bütün vücudunda sopa, demir ve yumruklara bağlı darp izleri olduğu tespit edildi. 1 gün boyunca müşahede altında tutulan genç tedavisinin ardından taburcu edildi. 

Emniyet harekete geçti
Hastaneden taburcu edilen genç, ailesiyle birlikte emniyete şikayette bulundu. Şikayet üzerine emniyet ekipleri, şüphelileri yakalamak için harekete geçti.



“Dinlene dinlene dövdüler, beni linç ettiler”
Konuşmakta zorluk çektiği görülen 16 yaşındaki genç, kendisini dinlene dinlene dövüp linç ettiklerini söyledi. Şükrü Can K. başından geçenleri şöyle anlattı:

“Benim bu insanlardan alacağım vardı, önceden bunların yanında çalışıyordum. Paramı alamadığım için işi bıraktım. Pazartesi günü beni aradılar. Kalan paramı alacaktım, ama vermediler. Bir de üzerine dayak yedim. Beni kendi dükkanlarının içinde dövdüler. Bir süre sonra 'elimi yüzümü yıkamaya çıkabilir miyim' dedim. Orada fırsatını bulup alışveriş merkezinin içindeki güvenliğin yanına kaçmayı başardım. Güvenlikten yardım istedim. Daha sonra ambulans geldi ve ben hastaneye gittim. Taburcu olduktan sonra şikâyetçi oldum. Beni sopayla darp ettiler. Dinlene dinlene dövdüler. Vücudumda izler ve kolumda çatlak var. Kafamda da dikişler var. Şimdi çalışamayacak durumdayım. Durumum yok ve gelirim yok. Ben bu bana yaşatanların cezasını bulmasını istiyorum”

Yorumlar (0)