Katlanabilir telefon pazarında alternatifler artıyor! Bir marka daha...

Gitgide daha da popüler hale gelen ancak fiyatıyla da cep yakan telefon modellerinin birisi daha global pazara açılıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.01.2022, 22:45 28.01.2022, 22:48
Katlanabilir telefon pazarında alternatifler artıyor! Bir marka daha...

Senelerdir üreticilerin gerçekleştirmek istediği ve 2019 senesiyle beraber pazara sunmayı başardıkları katlanabilir telefon sektörünün cihaz sayısı giderek artıyor. Huawei, Samsung, Xiaomi ve Motorola gibi firmaların dışında son dönemlerde kervana iki firma daha dahil oldu. Çinli firmalardan Huawei ve OPPO’nun sattığı Honor, ilk katlanabilir telefonlarını yakın zaman çerisinde tanıttı. Şimdiyse bu iki firmadan özellikle de Honor’dan global pazar için önemli bir hamle gelecek.

Sektörde Huawei’nin alt markası olarak ünlenen fakat ilerleyen dönemlerde meydana gelen baskılar ve ambargoların ardından 2020 senesinin sonunda satılan Honor’un satışın bitmesinin ardından ambargoları da deldiğinden hızlı bir şekilde aktifliğini artırdı. Her segmentten pazara ürün kazandırmaya çabalayan firma ilk katlanabilir telefonunu da sunmuştu.

Global pazara Honor Magic V de çıkacak

Samsung’un Galaxy Fold serisi gibi Honor Magic V de yaklaşık olarak 10 gün önce Çin’de tanıtılmıştı. Firmanın ilk katlanır telefonu Magic V, 50 megapiksellik üç arka kamerası, OLED ekranı ve Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi ve totalde performansıyla dikkatleri üzerine çekiyordu.

Ülkelerinde beğeni kazanan bu model 28 Şubat – 3 Mart tarihlerinde gerçekleşecek MWC 2022 fuarında global pazara çıkabilir. Dünyanın en büyük mobil endüstri fuarı MWC’nin Barcelona’da yapacak olduğu etkinliğe dair poster paylaşan Honor, “The Power of Magic” sloganını posterde büyük puntolarla yazdı. Snapdragon 8 Gen 1’in de bulunduğu poster, ilk bakışta Magic V modelinin global pazara girişinin müjdesini verdi.

Şu an için firmadan etkinlik veya telefona dair bir açıklama gelmedi ancak telefonun Çin’de 1.400 Euro olduğu söylenebilir. Bu fiyatlandırma Avrupa için daha da yüksek olabilir.

Yorumlar (0)