İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile hurda araç genelgesi

İçişleri Bakanlığı’nca trafiğin güvenliğiyle kamu düzenini tehlikeye atan sokak, cadde ve meydanlardaki atıl ve hurda araçların toplatılmasına ilişkin genelge gönderildi.

GÜNDEM 28.01.2022, 22:57 28.01.2022, 23:01
İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile hurda araç genelgesi

İçişleri Bakanlığı’nca kamu düzenini tehlikeye sokan ve trafik güvenliğini tehlikeye atan sokak, cadde ve meydanlardaki, atıl veya hurda durumda olan araçlara dair tedbirleri içeren genelge valiliklere iletildi.

Trafik güvenliği ve yoğunluğunu olumsuz etkiliyor

Buna göre genelgede, araç ve nüfus yoğunluğunun artmasına bağlı bir şekilde park alanı ihtiyacının artış gösterdiği, bu durumun kimi zaman trafik güvenliği ve yoğunluğunu olumsuz bir şekilde etkilediğinin altı çizildi.

Çevre ve görüntü kirliliğine sebep oluyor

Sokak, cadde ve meydanlarda kamunun ortak kullanım alanlarına veya özel mülkiyete konu olan yerlere uzun süreli olarak bırakılan, atıl, hurda, hasara uğramış, buluntu, kullanılmaz durumda olan araçların oluşturmuş olduğu çevre ve görüntü kirliliğine dikkat çekilerek bu araçların yanma ve patlama riskinden dolayı kamu güvenliği ve düzenini tehdit ettiği vurgulandı.

Bununla beraber yayımlanmış olan genelgede, son dönemlerde meydan, park gibi alanlarla beraber özel mülkiyete konu olan taşınmazlarda bu şekildeki araçlardan kaynaklı olan sorunların çözümüne dair talep ve şikayetlerin artış gösterdiği ifade edildi.

Yorumlar (0)