İşte deniz suyunu 30 dakikada içme suyuna çeviren teknoloji!

Avustralyalı bilim insanları, deniz suyunu yarım saatte içme suyuna dönüştürmeyi başardıklarını ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.08.2020, 08:02 29.08.2020, 08:07
İşte deniz suyunu 30 dakikada içme suyuna çeviren teknoloji!

Deniz suyunu içme suyu haline getirmek amacıyla senelerdir önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Çünkü böyle bir teknolojinin, dünya genelinde birçok kişinin hayatını değiştirebileceği düşünülüyor. 

Konuya ilişkin yeni bir gelişme Avustralya'da yaşandı.

Bilim insanları, güneş ışınlarıyla beraber MOF (Metal Organik Çerçeve) adındaki bir bileşiği kullandı. Böylece tuzlu deniz suyu, yarım saat içerisinde içme suyuna dönüştü. 

Söz konusu malzemenin, güneş ışınları ile yalnızca 4 dakika karşılaştıktan sonra sudan aldığı bütün tuz iyonlarını bıraktığı ve yeniden kullanıma hazır duruma ulaştığı ifade edildi. Elde edilen içme suyunu DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) standartlarına uyduğu da bildirildi. 

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen ilk testler neticesinde bir kiloluk MOF (Metal Organik Çerçeve) bileşeninden bir günde 139,5 litrelik içme suyu sağlandığı öğrenildi. 

Monash Üniversitesi'nden Huanting Wang, güneş ışığının kullanıldığı bir teknoloji geliştirmenin, enerji bakımından verimli ve çevresel bakımdan devam ettirilebilir bir çözüm sunduğunu söyledi. 

Wang, güneş ışığının, dünyada en fazla bulunan "yenilenebilir enerji kaynağı" olduğunu ifade etti. 

Yorumlar (0)