Instagram ve Facebook’ta rüşvet skandalı

Meta bünyesinde çalışan birçok personelin binlerce dolarlık rüşvet karşılığında Instagram ve Facebook hesaplarını kurtardığı ortaya çıktı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.11.2022, 17:34 20.11.2022, 08:04
Instagram ve Facebook’ta rüşvet skandalı

Amerikan basını, çok konuşulacak bir iddiayı gündeme taşıdı. Paylaşılan habere göre Meta bünyesindeki birçok personel rüşvet alarak Instagram ve Facebook hesaplarını kurtarıyor. Rüşvet skandalına karışan personellerin her işlem başına binlerce dolarlık haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü. 

Sözleşmeli güvenlik görevlileri de skandalın içinde

İddiaya göre rüşvet alan personeller arasında Allied Universal’ın Meta bünyesinde sözleşmeli çalışan güvenlik görevlileri de yer alıyor. Büyük ses getiren habere ilişkin bir açıklama yapan Meta Sözcüsü Andy Stone, şirketin en ufak bir dolandırıcılık faaliyetine dahi karışan kişilere karşı gerekli önlemleri alacağını belirtti. 

“Hesabım bir anda tekrar bana iade edildi”

Haberde yer alan iddialara göre; yaklaşık 650 bin Instagram takipçisi olan model Brooke Millard'ın hesabı, 2021 yılının aralık ayında sebepsizce kapatıldı. Millard, daha sonra McCandless Group'tan Nick McCandless'a hesabını geri alması için 7 bin dolar ödedi ve hesap kısa süre içerisinde yeniden kullanıma açıldı. Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Millard, “Hesabım bir anda tekrar bana iade edildi. Hesabımı kurtaran kişinin o olmadığını çok iyi biliyorum. Muhtemelen şirket içerisinde bu işleri düzenleyen birileri ile bağlantıları bulunuyor” diyerek görüşünü dile getirdi. 

McCandless ise bazen Meta'da adını vermeyi reddettiği bir kişi vasıtasıyla, müşterilerinden hesapları sıfırlamak için ücret aldığını itiraf etti.

Yorumlar (0)