İlk Metaverse düğünü, Hindistan’dan: Gelinin ölen babası da katıldı

Hindistan, Covid-19 tedbirlerine uymak ancak görkemli bir düğün yapmak isteyen çift için dünyanın ilk Metaverse düğününü organize etti. “Hindistan’ın ilk Metaverse düğün resepsiyonu” olarak yabancı basında yankı bulan habere göre sanal düğüne 3 binden fazla konuk katıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.02.2022, 08:54 08.02.2022, 17:15
İlk Metaverse düğünü, Hindistan’dan: Gelinin ölen babası da katıldı

Bir web sitesinden aktarılan habere göre 23 yaşındaki Janaganandhini Ramaswamy ve 24 yaşındaki Dinesh SP, düğün töreni gerçekleştirmek istiyor ancak ülkelerindeki Covid-19 kısıtlamalarını da ihlal etmek istemiyordu. Bunun üzerine çift önce Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletinde 100 kişilik geleneksel bir törenle evlendiler. Sonrasında büyük bir tören düzenlemek istediklerinde ise Metaverse’te tören organizasyonu yapmaya karar verdiler.  

“Asya’nın ilk Metaverse evliliği” olarak tarihe geçti 

Asya’nın ilk Metaverse evliliği olan bu düğün töreni yaklaşık 2 saat sürdü ve hem Hintli hem yabancı toplam 3 bin kişi katıldı. Harry Potter hayranı olan çift, Hogwarts temalı bir veri deposu kurdu. Organizasyonu gerçekleştiren firmanın sahibi olan Vignesh Selvaraj ise hem Hogwarts temasını hem de kalan bölümleri oluşturmak için 7/24 durmadan çalıştığını ancak ortaya çıkan görüntülerle gurur duyduğunu aktardı.  



Düğün fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıldı 

Düğüne katılan bazı konuklar ve yeni evli çift, o özel anlardan bazı görselleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.  

Gelinin ölen babası da düğüne yansıtıldı 

Düğün töreninde konukların sahne önünde tebrik etmek için sıra beklediği görülürken gelinin bir süre önce vefat eden babasının 3 boyutlu avatarı da törene yansıtıldı.  

Davetiyeler, NFT olarak gönderildi 

IT uzmanı gelin ve Blockchain teknolojisinde çalışan, kripto para yatırımcısı olan damadın düğün davetiyeleri ise takas edilemez NFT jeton olarak dünyanın dört bir yanına gönderildi. 

Yorumlar (0)