Half-Life: Alyx oyununun sistem gereksinimleri ve çıkış tarihi belli oldu

Oyun dünyasının efsane oyunlarından olan Half-Life, uzun bir aradan sonra yeni oyunu ile oyunseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.11.2019, 09:32 22.11.2019, 10:23
Half-Life: Alyx oyununun sistem gereksinimleri ve çıkış tarihi belli oldu

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam'in sahibi olan Valve, bugünlerde tüm dikkatleri üzerine çekmiş bulunuyor. Çünkü şirket, geliştiricisi olduğu 'Half Life' serisine yeni bir oyun ekledi. Half-Life: Alyx oyununda, oyunseverler uzaylı istilasına karşı direnişi organize etmeye çalışacak. Aslına bakacak olursak konuyla ilgili bir süredir çeşitli dedikodular mevcuttu ve artık Valve tarafından yapılan açıklamalarla bu söylentiler doğrulanmış oldu. Valve'ın duyurduğu yeni oyunun ismiyse 'Half-Life: Alyx'.

Valve, yeni oyunu Half-Life: Alyx'i Steam VR için geliştirdiğini resmen açıkladı. Sadece sanal gerçeklik odaklı oynanacak oyunu oynamak için sanal gerçeklik kaskı satın alınması gerekiyor.

Minimum sistem gereksinimlerinin de açıklamasını yapan Valve, Half-Life: Alyx'i oynamak isteyen oyunseverlerin, 12 GB RAM ve GTX1660 / RX 580 sınıfında, 6 GB'lık bir ekran karta ve işlemci olarak da Core i5 - 7500 / Ryzen 5 1600 sahip olması gerekiyor.

Half-Life: Alyx'in fiyatı şu an için açıklanmamış olsa da oyunun ön sipariş fiyatı 92 TL olarak belirlendi. Ayrıca, şu an oyunun fiyatında %10'luk bir indirim de mevcut.

Valve, heyecan yaratan oyununun 2020 Mart'ta piyasaya çıkacağı bilgisini de paylaştı.

Yorumlar (0)